Erdoğan: Kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı ile bir araya gelirken katılımcılar görüşmede ekonomideki son gelişmelerin kıdem tazminatının, perakende yasasının, 3600 ek göstergenin, işsizliğin, fiyat istikrarı ve AB başlıklarının ele alındığını belirttiler.

Erdoğan: Kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz
Erdoğan: Kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz
GİRİŞ 17.04.2019 10:35 GÜNCELLEME 17.04.2019 10:39
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kıdem tazminatıyla ilgili olarak "Kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz. Bu konuda mutabakat esastır. Aile Bakanı ile değerlendirip, istişareyle karar vereceksiniz. Bu işin üç ayağı var. İşçi, işveren ve hükümet. Üç ayağı da mutabakata varacak bu konuyu çözeceğiz" dedi.

 

PERAKENDE YASASI

Perakende Yasası'nın yeniden gözden geçirilmesi isteği üzerine ise Erdoğan, "Bizim için fiyat istikrarının sağlanması önemli. Vatandaşın şikayetlerini alıyoruz. Talimat verdim, vatandaşa pahalı satışı önleyeceğiz. Bu konuda kararlıyız" yanıtını verdi.

Toplantıya Tayyip Erdoğan'ın yanısıra Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, TİSK Başkanı Kudret Önen, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Ekonomi Politikaları Kurulu üyeleri Cemil Ertem, Meltem Taylan Aydın ile Başdanışman Yiğit Bulut katıldı.

Ekonomide yaşanan son gelişmelerin de ele alındığı toplantıda Erdoğan, "Sıkıntıları mutlaka halledeceğiz. Bundan sonraki süreçte hepimize görev düşüyor. Başta fiyat istikrarı olmak üzere ekonomideki tüm konuları beraber çözeceğiz" ifadesini kullandı.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Erdoğan işsizlik rakamlarıyla ilgili olarak ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun istihdam seferberliğiyle ilgili sözünü hatırlatarak, "Rifat beyin istihdam sözü vardı. Bunun şimdi tam zamanı" dedi. İş ve işveren temsilcileri, "Çalışmalarımızı sürdürüyoruz" yanıtı verdi.

Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili "Üyelikten biz vazgeçmiş değiliz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. AB'nin Türkiye'ye karşı samimiyeti önemli" dedi.

YORUMLAR 26
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım sen başımızda ol yeter kıdem falan hikaye.
    Cevapla
  • Damar 5 yıl önce Şikayet Et
    Su zamana kadar anladigim birsey varsa oda sgk linin herzaman kaybettigidir ,aylik baglama oranini kim hangi nedenle dusurmustur
    Cevapla
  • gresunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    baskanim her bayram emekliye verdiginiz bin lirayi iptal edin chpli belediyeler versin...parayi alip tesekkuru bilmeyenler hatta gereksiz konusanlar var bizde emekliyiz ama olsun layik olmayanlar o kadar cokki
    Cevapla
  • şarjlı kırnav 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanım şu tefecilerle mücadele yasasınıda gündeme getirin.tefeciler açık senetlerle milyonlarca kişiyi mağdur ediyor.tehditle,şantajla zor durumda bırakıyor.icra memurlarını bile avuçlarının içine bile almışlar icra memurları bile bunlara ses çıkarmıyor.bunlara en ağır ceza verilmesi gerek.artık devletimiz bu tefecilere tahammul etmesin.yüz vermesin.tefecilik işi artık sonlandırılsın.
    Cevapla
  • Osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar herkes bir şeyler söylüyor Ben 15 yıl 2002 ye kadar bir firmada çalıştım battı nasihat aldım 2002 den sonra başka bir firmaya girdim oda batmak üzere ve 24 saatin 12 saatini hep çalıştım elde avuçta ne var sıfır düşük sigortadan da ayrıca darbe aldım şu an emekliyim 1760 lira maaşım var iyi niyet doğrultusunda firmaya da bişey yapamıyorum çünkü yetişme şeklim buna müsaade etmiyor.onun için bu tazminat işi fona mı devrolacak ne olacaksa işçi Leh’ine o olsun .Tabi devletten çalışanlar istemez nasılsa garanti diyorlar ama gerçek hayat öyle değil bunuda göz ardı etmesinler bir kere özel sektör de çalışanın yerine kendilerini koyup öyle yorum yapsınlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle