Emekliye Mayıs ayı müjdesi! Çifte zam ve çifte ikramiye geliyor

12.3 milyon emekli için bu yaz kazançlı geçecek. Bu senede iki gez bayram ikramiyesi alacak emekliler Temmuz ayında da hem maaşları hem de ek ödemeleri artacak. 2019 yılı itibariyle milyonlarca emeklinin merakla beklediği kazanç takvimi, mayısta start alıyor. Peki emekliler ne zaman zam alacak?

Emekliye Mayıs ayı müjdesi! Çifte zam ve çifte ikramiye geliyor
Emekliye Mayıs ayı müjdesi! Çifte zam ve çifte ikramiye geliyor
GİRİŞ 12.04.2019 09:01 GÜNCELLEME 12.04.2019 09:01

Emekliye zam ve ikramiye için geri sayım başladı. Bu yaz çifte ikramiye çifte zam alacak emekliler için kazanç takvimi Mayıs ayı itibariyle start alıyor. Emekliler, bu yılın ilk bayram ikramiyesini önümüzdeki hesaplarında görecek. Ramazan Bayramı 4-6 Haziran'da kutlanacak. 3 Haziran arefe günü. 1 ve 2 Haziran da hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle emeklilere 1000 TL'lik bayram ikramiyesinin 27-31 Mayıs'ta banka hesaplarında olması bekleniyor. Net tarih ise Mayıs ayı itibariyle belli olacak. Ağustos da emekliler için yine ikramiye ayı olacak. Kurban Bayramı ikramiyesinin 5-9 Ağustos'ta ödenmesi bekleniyor.

 

 

EMEKLİYE TEMMUZ ZAMMI

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı ile birlikte zamlarına kavuşacak. Maaşlar, yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında artırılacak. Emeklilerin ayrıca maaşlarının yüzde 4'ü-5'i oranındaki ek ödemelerinin tutarları da temmuzda yükselecek. 

 

 

ENFLASYON FARKI DA ALACAKLAR

Temmuzda memur emeklileri ise yüzde 5 toplu sözleşme zammı alacak. Eğer bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 4'ü aşarsa, ayrıca enflasyon farkı da verilecek. Bu durumda memur emeklileri çifte zam almış olacak. Ayrıca memur emeklilerinin de ek ödemelerinin tutarları, Temmuzda'da yeni maaş üzerinden hesaplanacağı için artacak.