Merkez Bankası'ndan ikinci açıklama

Döviz piyasalarında yaşnana aşırı hareketlilik sonrası Merkez Bankası'ndan ikinci açıklama geldi. Sabah saatlerinde yapılan duyurunun ardından dolarda yaşanan kısa süreli düşüş yerini yeniden yükselişe bırakınca bir açıklama da Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'dan geldi. Çetinkaya ''İktisadi faaliyet cephesinde dengelenmenin devam ettiğini söyleyebilirim." dedi.

Merkez Bankası'ndan ikinci açıklama
Merkez Bankası'ndan ikinci açıklama
GİRİŞ 25.03.2019 10:37 GÜNCELLEME 25.03.2019 11:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Döviz piyasalarında yaşanan hareketlilik sonrası sabah saatlerinde Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi. Merkez'den yapılan duyuruda ''Para politikası ve likidite yönetimine ilişkin tüm araçlar, fiyat istikrarını sağlamak ve finansal istikrarı desteklemek amacıyla kullanılmaya devam edilecektir" denildi.

 

Açıklamanın ardından dolar hızla düşüşe geçerek 5,84 seviyesinden 5,57'ye kadar geri çekildi.

Yaşanan düşüşün ardından dolar yeniden yukarı yönlü harekete geçerek 10:30 itibariyle 5,72 seviyesine yükseldi.

Piyasalardaki hareketliliğin ardından bir açıklama da Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'dan geldi.

DENGELEME DEVAM EDİYOR

"Bugün bir basın duyurusu ile piyasalardaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerimizi kamuoyu ile paylaştık. Öncelikle, iktisadi faaliyet cephesinde dengelenmenin devam ettiğini söyleyebilirim. Öncü veriler, yurt içinde ilk çeyrekte ılımlı bir toparlanmaya işaret ediyor. Cari dengede de güçlü bir iyileşme trendi gözlemliyoruz. Merkez Bankası elindeki tüm araçları fiyat istikrarını sağlamak ve finansal istikrarı desteklemek için kullanmaya devam ediyor. Para politikası duruşumuzu enflasyonu en kısa sürede tek haneye düşürmeye odaklı olarak şekillendiriyoruz. Rezervlerle ilgili olarak şunu ifade etmek isterim. Temel politikamız rezervlerimizi güçlü tutmak ve güçlendirmek. Geçtiğimiz yıl finansal piyasa oynaklıklarını takiben rezervlerde bir miktar gerileme gözlenmişti. Ancak, o dönemden bu yana istikrarlı bir artış trendi söz konusu. Hedefimiz, bu trendi güçlü bir şekilde devam ettirmek. Bu konuda duruşumuz net. Brüt rezervlerle ilgili dönem dönem dalgalanmalar yaşanması olağandır. Sıra dışı bir durum söz konusu değil. Rezerv gelişmelerinin orta vadeli trendlerle takip edilmesi daha sağlıklı analizlere imkan tanır."

MERKEZ BANKASI'NDAN SWAP PİYASASI HAMLESİ

TCMB döviz karşılığı TL swap piyasası ile ilgili duyuru yaptı.Swap piyasasında vadesi gelmemiş toplam swap satışı sınırının yüzde 10'dan 20'ye çıktığı belirtildi

YORUMLAR 1
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın Türkiye için çalıştığını sanmıyorum.
    Cevapla