İhtiyaç kredileri 60 aya kadar yapılandırılacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) ihtiyaç kredileriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamaya göre ihtiyaç kredileri 60 aya kadar yapılandırılacak.

İhtiyaç kredileri 60 aya kadar yapılandırılacak
İhtiyaç kredileri 60 aya kadar yapılandırılacak
GİRİŞ 07.02.2019 10:09 GÜNCELLEME 07.02.2019 10:54
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin taslak hazırladı.

 

BDDK'nın internet sitesinde yer alan taslağa göre, 1/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklendi:

"Bu maddenin yürürlük tarihinden önce kullandırılan ve anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla altmış ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • ykp 5 yıl önce Şikayet Et
    ihtiyaç kredilerinin tamamına yapılmalı bu uygulama sadece gecikmeye düşenlere değil, kredisini benim gibi zorlukla geciktirmeden ödeyen insanlar cezalandırılmış gibi oluyor. faizler düşürülsün kamu bankalarında.
    Cevapla
  • polat 5 yıl önce Şikayet Et
    bize konut kredi faizleri indirin evimiz elimizden gidiyor seçim var 1in altına indirecektiniz faizleri yüksek faizden kredili daire aldık bize faizler dusucek dediler halen düşmedi lütfen faizleri indirin yeter artık biktik
    Cevapla
  • doğruları konuşan 5 yıl önce Şikayet Et
    almasaydın
    Cevapla
  • faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    tahsili geciken diye sınırlandırılmamalı. zar zor ödeniyo. kredisi olan ileriye dönük yapılandırsın. ihtiyaç duyana uygun kredi imkanı verilsin. gıda enflasyonu yüksedi malum. millet biraz nefes alsın. kredisiz kimse kalmadı
    Cevapla
  • MST 5 yıl önce Şikayet Et
    Vadeli uzatmak daha kötü önemli olan faizlerin indirilmesidir. Uzun vade olunca bu sefer başka borçlara girildiğinde insanlar borç içinden çıkamıyor tabiki insanlar ona göre hareket etmeliler. Faizle inmeden bu böyle devam eder.
    Cevapla
  • baba fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya yok öle bişe ben gittim maaş soruyolar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle