Destek başlıyor! Faturayı devlet ödeyecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal yardım alan ailelere elektrik faturası desteği verileceğini açıklamıştı. 10 milyon vatandaşa verilecek 80 TL'lik destek 15 Şubat'ta başlayacak.

Destek başlıyor! Faturayı devlet ödeyecek
Destek başlıyor! Faturayı devlet ödeyecek
GİRİŞ 06.02.2019 14:07 GÜNCELLEME 06.02.2019 14:07
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kilovatsaate kadar elektrik tüketimini devletin karşılamasına yönelik düzenleme 15 Şubat'ta hayata geçiyor. Söz konusu uygulamadan 2,5 milyon hane, 10 milyon vatandaş yararlanacak.

 

 

FATURANIN 80 TL'SİNİ DEVLET ÖDEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal yardım alan ailelere yönelik şöyle konuşmuştu:

 

 

''Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kilowatt saate kadar elektrik tüketimini devlet olarak biz üstleniyoruz. Yaklaşık 2,5 milyonun üzerindeki hanede her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılayacak.

GRUPLAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ekiplerinin bakanlar düzeyinde toplandığını belirten Dönmez, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanımız da grup toplantısında destekten 150 kilovatsaate kadar vatandaşlarımızın yararlanacağını söyledi. Üç bakanlığımızın ekipleri bir araya geldi ve şu an gruplama çalışması yapılıyor. 

Hane halkı sayısı 2 veya daha az olanlarda aylık 75 kilovatsaat, 3 kişi yaşayanlarda 100 kilovatsaat, 4 kişi yaşayan hanelerde 125 kilovatsaat, 5 kişi ve yukarı yaşayan hanelerde ise 150 kilovatsaat olmak üzere elektrik desteği planlaması yapılıyor" açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR 27
  • cumli 5 yıl önce Şikayet Et
    BU hak esasında engellilere verilmesi gerekir veya 100/ 50 sini devlet karşılaya bilir devlet halkını tembelliğe alıştırıyor bu gidişle halimiz ne olacak
    Cevapla
  • enes 5 yıl önce Şikayet Et
    bakın ben kenar mahallede yaşıyorum kiracıyım yardım almıyorum ama yardım alanların çoğu varlıklı insanlar.
    Cevapla
  • zaza 5 yıl önce Şikayet Et
    80 milyonluk ülkenin 10 milyon insanı yardım parası alıyorsa Bu ülkenin ne durumda olduğunu siz düşünün madem öyle genel manada elektrikte indirim yapın belli bir kota verin Örneğin 150 kilobayt 50 TL gibi bundan tüm Türkiyem faydalansın
    Cevapla
  • kayserili 5 yıl önce Şikayet Et
    niçin 80 lira 50 liradan sonrası alınsa iyi olur yoksa fazla elektrik gitmesin diye dikkat edenler 80 e kadar tüketir israf olur
    Cevapla
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    çevremden o sosyal yardım alan ailerin bazılarını görüyorum-kadın apartman temizliğine,ev temizliğine gidip asgari ücretin 3 katı,erkekde isportacılık yada kayıtsız bir yerde çalışıp 2000-3000 aylık alıyor. ufacık çocukları bile su,kağıt mendil satıyor. görevliler gelip yardım vermeden bunların evini bir arasın ,3-4 kilo altın bulurlar. yardıma muhtaç biri varsa asgari cretli ve emekli,çünkü çalışan insan gururlu insandır,kimseden yardım almaz,kazandığını yer,yardımla geçinmeye alışmış olanında gözü doymaz,istedikçe ister.
    Cevapla
  • Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bak kardeş benim çocuğum yüzde yüz engelli ona nasıl fedakarlıklar yaptımızı anlatılmaz yaşanır insan hem maddi hem manevi çöküyor her ay yoğun bakımda yatıyor canımızdan can gidiyor keşke sağlığı yerinde olaydı da hiçbirşeyimiz olmayaydı ama dünyayı bize verseler mutlu olamayız haline şükret sen hiç aylarınca hastane köşelerinde durdunmu o yarımda olsa bir can diye bir ümit diye bekledik siz şimdi 40 lira 50 liranın hesabını yapıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle