Japon devinden Türkiye hamlesi!

40 milyar dolar cirosu ve 80 bin çalışanı bulunan Japon Mitsubishi, Türk şirketi Form Group'a ait Form VRF Sistemleri Sanayi ve Ticaret’ten hisse aldı. İki ortak, bundan sonra ortak girişim şirketi olarak çalışacak

Japon devinden Türkiye hamlesi!
Japon devinden Türkiye hamlesi!
GİRİŞ 01.02.2019 08:54 GÜNCELLEME 01.02.2019 09:01

Dünyanın en büyük sanayi şirketlerinden Japon Mitsubishi, Türk şirketi From Group ile ortaklık anlaşması imzaladı. Japon devi Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems, Türk şirkete ait Form VRF Sistemleri Sanayi ve Ticaret’ten hisse aldı. İki ortak, bundan sonra ortak girişim şirketi olarak çalışacak. Orak girişim şirketi ise bu yılın nisan ayında çalışmalara başlayacak.

 

 

Böylece ortaklık sadece sanayi tipi değil, ev tipi klimaların da imalat, satış hizmetleri de yürütecek. Böylece Japon şirket, Türkiye’deki varlığını artırıp, Avrupa pazarındaki gücünü de sağlamlaştıracak.

40 milyar dolar cirosu, 80 bin çalışanı var

 

 

Japon Mitsubishi’nin 2011 yılınan bu yana klima ve ısı pompalı su ısıtıcılarının satış ve servisini İzmirli From Group yapıyordu. Türk şirket ile işbirliği kararı alan Japon devi Mitsubishi Heavy Industries (MHI) Group, dünyanın önde gelen endüstriyel firmalarından biri. 130 yıldan fazla bir zamandır faaliyet gösteren Japon şirketin 400 lokasyonda 80 bin çalışanı var. Uçak snayisinden enerjiye kadar bir çok alanda faaliyet gösteren Mitsubishi’nin yıllık cirosu 40 milyar doların üzerinde.

Türkiye’nin ilk nemlendirici imalatını yaptı

1965 yılında Korun Ailesi tarafından 20 metrekarelik bir atölyede kurulan Form Group, Türkiye’deki ilk nemlendirici imalatını gerçekleştiren şirket. Ardından Ankara’da da üretime başlayan şirket, ilk yerli imalat "Soğutma Grubu" olarak biliniyor. Mitsubishi Heavy'nin dünyadaki en büyük distribütörlerinden biri olan Form’un Ankara, Antalya, İzmir, Adana ve Bursa’da ise bölge müdürlükleri bulunuyor. Paket klima cihazlarında Lennox, ısı pompalarında Climate Master, soğutma gruplarında DunhamBush, Decsa ve Clivet, VRF, split ve multi split ürünlerinde ise Mitsubishi Heavy Industries klima sistemleriyle büyük hacimli binaların iklimlendirilmesi için geniş bir ürün yelpazesi sunan şirketin cirosu 230 milyon liranın üzerinde.

KAYNAK: FİNANSGÜNDEM