Gaziantep Büyükşehir'den rekor başarı!

2018 Mali Yılı Bütçesi’ni 1 milyar 550 milyon TL olarak planlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, gelir gider dengesinde yüzde 93 gerçekleşme oranıyla diğer bütün belediyelere örnek olacak bir bütçe yönetimini hayata geçirdi.

Gaziantep Büyükşehir'den rekor başarı!
Gaziantep Büyükşehir'den rekor başarı!
GİRİŞ 03.01.2019 17:14 GÜNCELLEME 03.01.2019 17:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Konut, su ve ulaşım alanında çok sayıda mega projeyi hayata geçiren Büyükşehir, bütçesini de sağlama aldı. 1027 projeyle çıktığı hizmet yolunda dengeli bir bütçe oluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Boşa harcayacak param yok” dedi, bir taraftan yatırım yaptı, diğer taraftan bütçeyi yönetti.

 

 

BÜYÜKŞEHİR, FONLARDAN EN İYİ YARARLANAN BELEDİYE OLDU

 

 

Yurt içinden ve yurt dışından aldığı hibelerle ekstra bir kaynak sağlayan Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı yerel projeleri ulusal ve uluslararası alana taşımayı başardı, hibe fonlarıyla şehrin kalkınmasına katkı sundu. Büyükşehir, İpekyolu Kalkınma Ajansı, EU Comıssıon 7’nci Çerçeve, SODES-Valilik, EU, TUBİTAK, Kültür ve Turizm Bakanlığı, BM-UNICEF, BM-UNDP, EBRD, Kuwaıt Fonu, AB Fonu, UNDP, GIZ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı Destek Programı (YADES), GAP Bölge İdaresi ve Japonya Büyükelçiliği’nden toplamda yaklaşık 250 milyon TL hibe aldı.

BÜYÜKŞEHİR 2018’DE 470 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİ

Büyükşehir, giderleri doğru yönetmesiyle önemli ölçüde tasarruf sağladı, gelir getiren projeleri uygulamaya alarak 2018 bütçe dönemini başarılı bir şekilde tamamlamış oldu. Sadece geçen yıl, geçmişten devreden borçlarla birlikte 470 milyon TL borç ödeyen Büyükşehir Belediyesi, bununla birlikte bütçenin yaklaşık yüzde 50’sini yol, köprü, kavşak, park, katı atık transfer istasyonu, biyogaz tesisi, güneş enerji santrali ve sosyal tesisler gibi yatırım giderlerinde kullandı. Büyükşehir, tarafından ortaya konulan bu durum diğer belediyelere örnek olacak bir nitelik taşımasıyla dikkati çekti. 

 

YORUMLAR 6
  • taşerıon 5 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun başkana
    Cevapla
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün belediye başkanları örnek alsın.
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Darısı diğer belediyelere
    Cevapla
  • etımesgutlu 5 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun boşa harcanmayan uretıme fayda sağlayan hızmet ve ulaşım kolaylığı yasamın can simidi böyle belediye başkanları örnek alınmalı
    Cevapla
  • Eskişehirli 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana kardeşim. Allah yolunu açık etsin. Türkiye'nin en başarılı belediye başkanı. İki sene kışın 2 ay Akkent mahallesinde oğlumun yanında kaldım. İnanamadım, adamlar daha konut yapmadan yollarını yapmış, O yolun asfatının kalınlığına şaşırdım. Eskişehir belediyesi böyle 15 cm.lik sokaklara asfalt atabilir mi. Gelin görün zafer mahallesi ve fatih mahallelerinin halini.
    Cevapla
  • Saim ur 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen eskişehirli değilsin buna yemin edebilirim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle