EYT için TBMM'ye yeniden teklif sunuluyor! Emeklilikte yaşa takılanlar...

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni bir gelişme gündeme geldi. Prim gününü tamamlamalarına karşın yaş şartına takılan vatandaşlar için yeni teklif TBMM’ye sunuluyor. Peki EYT son dakika gelişmeleri neler?

EYT için TBMM'ye yeniden teklif sunuluyor! Emeklilikte yaşa takılanlar...
EYT için TBMM'ye yeniden teklif sunuluyor! Emeklilikte yaşa takılanlar...
GİRİŞ 04.12.2018 09:23 GÜNCELLEME 05.12.2018 10:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Emeklilikte yaşa takılanlar için Meclise bugün yeni bir teklif sunuluyor. Uzun süredir kamuoyu oluşturan emeklilikte yaş problemine takılan vatandaşlar için emeklilik şansı doğacak mı? Kanunun yasalaşması halinde binlerce vatandaş yaşı beklemeyecek ve emekli olacak. EYT derneği mağdur sayısının 150-200 bin civarı olduğunu vurgulamış, sanılanın aksine devlet için yük teşkil etmediklerini, 700 bin kişilik bir EYT listesinin bulunmadığını aktarmışlardı. İşte son dakika EYT gelişmeleri…

 

EYT SORUNU TBMM’YE SUNULACAK!

CHP vekilleri tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımla birlikte, EYT süreciyle alakalı tekliflerinin doğrudan genel kurula taşınacağı ve burada görüşüleceği ifadeleri aktarıldı. Daha önce sunulan kanun teklifinin görüşülmemesiyle 45 günlük süreç doldu ve EYT konusu doğrudan genel kurula girmiş oldu. Konuya ilişkin Ümit Dikbayır tarafından yapılan açıklamada " EYT’ li ler ile ilgili Kanun teklifimizin doğrudan gündeme alınması için Muğla Mv.miz Sn.Metin ERGUN Beyin dilekçesine cevap geldi ve yarın TBMM Genel Kurulunda doğrudan gündeme alınması görüşülecek.Sonuç alabilmek için elimizden geleni yapacağız. Kamuoyuna Saygı ile duyururuz. " ifadeleri kullanıldı. EYT sürecinin bugün tam anlamıyla netleşeceği ve yeterli oyu bulabilirse Cumhurbaşkanı Erdoğan' a gideceği ihtimalleri üzerinde duruluyor.

 

EYT MAĞDURLARI BURSA’DA BULUŞTU!

Yüzüncü Yıl Gençlik ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, emeklilikte yaşa takılan binlerce mağdur katıldı. Pankartlar ve sloganlar eşliğinde, miting havasında gerçekleştirilen toplantıda Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özupak konuşma yaptı.

Binlerce mağdurun katıldığı toplantıda konuşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özupak, " İkinci kez Bursa’da bir araya geldik artık buluşmalarımız toplantıdan ziyade bir mitinge dönüştü. Bu topluluk erken emeklilik istemiyor. Bu topluluk kazanılmış haklarını istiyor" dedi. Özupak, 19 yıldır mağduriyet yaşadıklarını belirterek, "10 yıldır platform olarak sürdürdüğümüz davamızı bir dernekleşerek, bir sivil toplum kuruluşu olarak sürdürmeyi amaçladık ve 2015 yılında derneğimizi kurduk. Çeşitli illerde toplantılar gerçekleştiriyorduk. İkinci kez Bursa’da bir araya geldik artık buluşmalarımız toplantıdan ziyade bir mitinge dönüştü" dedi.

MERAL AKŞENER NELER SÖYLEDİ?

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili TBMM İyi parti grup toplantısında açıklama yapan Meral Akşener emeklilikte yaşa takılanlar EYT ile ilgili olarak şunları söyledi:

‘’Çok üzgünüm, Muğla milletvekilimizin emeklilikte yaşa takılanlar EYT teklifi Meclis gündemine geliyormuş. Hangi partiden olursa olsun bu teklife destek bekliyorum ama ağababalar hayır diyecek. Elbette kanun da sunacağız, araştırma teklifi de vereceğiz. Millet bu yüzden bizi MEclis'e gönderdi. İktidarın ortağı da Meclis'te teklif veriyor. Onlar yandaşlarının ikballeri için İYİ Parti de milletin menfaati için teklif sunuyor. İçlerinden birisi haydi eller havaya dedimi hepsi kaldırıyor. Biz teklif verdikmi hayır. Terör örgütünün siyasi ayağı araştırılsın dedik hayır dediler. Asgari ücretten vergi alınmasın dedik hayır dediler, andımız dedik hayır dediler, TC tekrar yazılsın dedik hayır dedik. Cumhurbaşkanı maaşına yaptığınız zam kadar yüzde 26 asgari ücrete de zam yapın dedik hayır dediler, asgari ücretten düşün emekli maaşı kalmasın dedik hayır dediler, gençlere vatandaşlık maaşı önerdik hayır dediler. Millet bizi bunun için Meclis'e gönderdi. Muktedire 13 uçak daha alalım dersek tereddüt etmeden eller havaya. 1100 oda yetmez 5000 odalı saray yapalım desek haydi eller havaya, fıtrat bu. Beyler biz Meclis'e milletimiz için çalışmaya geldik. Yan gelip yatanların ülkemizi getirdikleri durumu gördükçe bunu yapacağız. Bunla da kalmayacak, İYİ Parti Meclis'in en çalışkan partisi olacak dediğimizde şaka yapmıyorduk.’’

MUSTAFA DESTİCİ'DEN "EYT" AÇIKLAMASI

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı üyeleriyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Emeklilikte yaşa takılanlar konusuna da değindi. Emeklilikte yaşa takılanların, erken emeklilik değil haklarını istediğini dile getiren Destici, asgari ücretin de 2000 liranın üzerine çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Öte yandan Destici, konuya ilişkin yine konuşmuş ve şu açıklamaları yapmıştı;

Mustafa Destici, Eskişehir’de partisinin Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8’inci Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuyla ilgili olarak, emekli olabilmek için kendisinin de 3 yıl beklediğini ifade eden Mustafa Destici şunları kaydetti:

Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu var. Biz bunu niye savunuyoruz? Çünkü bunlar bir hak kaybı yaşıyorlar. Bunlar erken emeklilik istemiyorlar. Bunlar 1999’dan önce işe girenler. Bunlara işe girerken devlet demiş ki, erkekler 25 yıl, kadınlar 20 yıl çalışıp, şu kadar iş günü primini tamamlarsan emekli olacaksın. Ama aynı devlet, belli bir süre sonra bir kanun çıkarmış 2008’de demiş ki ’hayır, ben sizinle olan sözleşmeyi tek taraflı iptal ediyorum ve siz emekliliği hak etseniz bile emekli olmak için yaşı bekleyeceksiniz’. Ben de 3 sene bekledim emekli olmak için. Burada maaş alamıyorsunuz, sağlık sigortasından yararlanamıyorsunuz, bir işe girmeye kalksanız yaşınız 45-50 olmuş sizi kim işe alacak? Dolayısıyla bu mağduriyetin ortadan kaldırılması lazım. Hükümetin, iktidarın burada inat etmemesi lazım. Hükümetin bütçesi var, bunu bulur. Nasıl, isteyince oluyor. İsteyince bulunur. Emeklilerimiz daha önce 2 bayram ikramiye alıyorlar mıydı? Almıyorlardı. Şimdi alıyorlar. Allah razı olsun devletimiz, hükümetimiz bunu verdi. Emekliler adına da çok güzel oldu. O kaynağı nasıl bulduysak bunların kaynağını da buluruz. Çünkü buradaki vatandaşlarımızın mağduriyeti var, hak kaybı var. Bu mağduriyetinin ve hak kaybının ortadan kaldırılması lazım."

KILIÇDAROĞLU'NDAN EYT AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı konfederasyon genel merkezinde ziyaret etti. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önerileri parlamentoya sunduklarını ama AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla bunun reddedildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, buna karşın emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını dile getirmeye devam edeceklerini aktardı.

YORUMLAR 5
  • Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyt mağduru yılını dpldurup işten ayrılıyorum dese kazandığı yeşil pasaportu elinden mantıksız bir şekilde alınıyordu.halbuki emeklinin yeşili devam eder.bu haksızlık hemen giderilebilir.hem mantığı yok hem parayla bir ilgisi yok.diğer sıkıntılar ise kişi toplu parasını alır.maaşıda kademeli olursa yıla göre bir sıkıntısı kalmaz.sağlığıda devam eder.yani emekli gibi.zaten olması gereknde buydu.işe girdiğinde bunları kabul ederek çalıştı.erken başlayana ceza gibi ya da ayrılanın pasaportunu alma ceza gibi olmamalı.bu insanlar millete hizmet etti.rahatlatılmalılar.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    mustafa destici ye kulak verilse çok iyi olur.çünkü dediği gibi önceden iki ikramiye varmıydı?
    Cevapla
  • Fatih Ecir 5 yıl önce Şikayet Et
    Eyt nin çıkmaması ve Sn Ç.başkanımın o talihsiz açıklamalrına çok üzüldüm ne kadar ihtiyacım olduğunu bilmeleri anlarlardı haksızlık karşısında tutku anıyorum boğazım düğümleniyor En çok üzüldüğümde bu işin kaymağını CHP ve ip yiyecek.Uğruna kavgalar ettiğim Ç.başkanım eğer söz konusu İslam ve devlet olmasaydı çoktan kaymak olmuştum zira nefsi emmareye zor dayanıyordu Lâ Tahzen
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş biz niye bekledik bizim maaşımızıda zamlı olarak 2008 den önce tabirini kaldırıp hesaplama yapsınlar o zaman geriye dönükte farkını versinler
    Cevapla
  • Mehmet Tok 5 yıl önce Şikayet Et
    Yasa teklifiyle olacağına inanmıyorum Çünki ne Reis nede Berat Albayrak henüz bir talimat vermedi...
    Cevapla