Yüzbinlerce kişiye 603 TL maaş müjdesi

Memur maaşlarındaki artışla yükselecek olan yaşlı maaşının ocak ayında 603 TL'ye çıkması bekleniyor...

Yüzbinlerce kişiye 603 TL maaş müjdesi
Yüzbinlerce kişiye 603 TL maaş müjdesi
GİRİŞ 06.10.2018 10:59 GÜNCELLEME 06.10.2018 11:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

581 bin yaşlının yüzü ardı ardına yaşanan gelişmelerle güldü. Torba yasa kapsamında 65 yaş aylığının tutarı Haziran'da 265,79 liradan 500 liraya yükseltildi. Ardından Temmuz'da da memur maaşlarındaki artışla aylığın tutarı 543.25 liraya ulaştı. Eylül ayından itibaren ise 3'er aylık periyodlarla ödenen bu maaş, aylık olarak ödenmeye başladı.

Yaşlılara bir zam da Ocak'ta yapılacak. Memur maaşlarındaki artışla 65 yaş aylığı da yükselecek. Memurlara şimdiden yüzde 9.84 zam oluştu. Buna göre, 65 yaş aylığı 596,71 liraya ulaşıyor. 2018 yılı enflasyon tahminine göre ise memur zammının yüzde 11.15 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Bu durumda da 65 yaş aylığı 603,82 liraya çıkacak. Yaşlı aylığında, aynı hanede ikamet edip etmediklerine bakılmaksızın aylık bağlanacak kişinin kendisine ve eşine ait her türlü gelirler toplamı esas alınıyor. 

 

 

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 13
  • Eyt mağduru 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasa cikmali insanlar zor durumda
    Cevapla
  • Cemil Özdemir 5 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek göstergenin son durumu ve ne zaman gelecek
    Cevapla
  • Emeklidur 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortalık durulsun.Ekonomik dengeler rayına otursun.O da olur inşaallah.Reis'in ağzından bir söz iki defa çıkmaz.O dedi mi yapar.Biraz sabır..
    Cevapla
  • obaaaaaaaa 5 yıl önce Şikayet Et
    artışa geeeeeeeeeeeeeeeeeeel
    Cevapla
  • Ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden engelli insanların kide aynı şekilde yükselmiyor onlar insan yerine konulmuyor daha fazlasını esasen onlar hak ediyor onların bir tutunacak dalı zaten yok ayrımcılık ćok yapılıyor çok yanlış bir anlayış
    Cevapla
  • Kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Peki 25 yıl sigorta primi yatırıp 900 tl maaşı bağlanıp zor durumda bırAkılan vatandaşın hakkı ne olucak bi tarafta hiç sigortası olmayan karı koca bin tl emekli maaşı olucak diğer tarafta yıllarca Bağkur sigorta yAtıran vatandaş 900 tl maaşa bağlanacak sosyal adalet varmı sizce
    Cevapla
  • …. 5 yıl önce Şikayet Et
    siz calisirkende maas alip hayatinizi normal geciriyorsunuz degil mi?yani 65 yasina kadar kazandiklarinizi kimseye vermiyorsunuz.
    Cevapla
  • bendeniz 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten çalışmak enayiliğe geliyor yavaş yavaş. doğru diyorsun prim öde gelecek için alınan bu. yan gel ense yap yat. iş kovalama. sonra bunlara yaşlı aylığı ile bak. gençken ne iş yapmışlar bizim gençliğinde her türlü hovardalığı yapıp da yaşlılığında medya vasıtasıyla yardım dilenen Yeşilçam artizleri gibi.
    Cevapla
  • Deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim hep ben hep ben değil sosyal devlet olmanın gereği yaşlıya sahip çıkmak 25 yıllık sigortalı için bu para azdır evet ama karşılaştırma yanlış yerden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle