Gemi ile getirildiler! Binlerce...

Türkiye'nin et ihtiyacını karşılamak için ithal edilen 5 bin 391 büyükbaş, gemiyle İzmir Alsancak Limanı'na getirildi. 'Julia AK' isimli gemideki angus cinsi sığırların, Et ve Süt Kurumu aracılığıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerine dağıtılacağı belirtildi.

Gemi ile getirildiler! Binlerce...
Gemi ile getirildiler! Binlerce...
GİRİŞ 05.10.2018 13:37 GÜNCELLEME 05.10.2018 13:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Brezilya'dan yola çıkan ve çeşitli ülkelerden ithal edilen 5 bin 391 büyükbaş taşıyan gemi, İzmir Alsancak Limanı'na yanaştı. 106 metre uzunluğunda olan 'Julia AK' isimli gemiyle, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Güney Amerika ülkelerinden ithal edilen angus cinsi sığırların, veterinerler tarafından sağlık kontrolünden geçirldikten sonra yurda girişlerine izin verileceği belirtildi. Türkiye'nin et ihtiyacını karşılamak amacıyla getirilen angusların, Et ve Süt Kurumu'nun Ege Bölgesindeki toplama merkezine götürüleceği, ardından Anadolu'nun çeşitli yerlerine dağılacağı bildirildi.

Öte yandan, geminin limana yanaşması ile birlikte çevreye ağır koku da yayıldı. Alsancak bölgesinde yaşayanlar, rüzgarın da etkisiyle yayılan kokudan rahatsız oldu.

 

 

YORUMLAR 10
  • Bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan sayımızda düşüş yok da Et talep artışı hayvan sayısından çok daha fazla arttığı için talebe yetişilmiyor. Bundan dolayı ithal etmek zorunda kalınılıyor. Bir büyükbaş hayvan ana rahmine düşüp kesime gelinceye kadar yaklaşık 3 sene geçmesi gerekiyor. Biz sadece 80 milyon değil 40 milyon turist ağırlayan ülke konumuna gelmiş bulunuyoruz. Bu ithal hayvanlar daha çok turistlerin ihtiyacını karşılanması ve işlenip sucuk, salam, sosis olarak geri ihraç ediliyor. İskenderun limanına da hergün geliyor. Çünkü ben gemi yanaştıran şirkette çalışıyorum bundan dolayı biliyorum
    Cevapla
  • Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden yem ithalatı yapılmıyor? Yem fiyatları çok aşırı yükseldi, bu şartlarda üretici ne yapsın, nasıl ucuza et üretsin? Hiç düşünen yok. Çiftçi, hayvancı ve üretici bu ülkenin insanı değil mi?
    Cevapla
  • Ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Besiciler çok ciddi destek şart. İthal hem besiciyi vuruyor he hazine döviz rezervlerini. Bu kısır döngüden kurtulmak mecburiyetindeyiz. Her geçen gün zarar yazıyoruz.....!!!!! Halkın protein ihtiyacı bir şekilde çok ucuza mal edebilmeli. Kişi başı et tüketimi artırılabilmeli asgarı ücretle et ihtiyacına insanlar cevap verebilmeli. Bu şartlarda imkânsız......!!!!!
    Cevapla
  • Atillahan 5 yıl önce Şikayet Et
    Şarbonlu sığırları getirmeyin yinede!
    Cevapla
  • Harki 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede hayvancilik yokmuda getiriyosunuz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle