Vergi dairesi çalışma saatleri! Sabah kaçta açılıyor akşam kaçta kapanıyor?
Vergi dairesi çalışma saatleri vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında. Vergisel açıdan mükelleflerine hizmet veren vergi daireleri hangi saatler arasında çalışıyor? Vergi daireleri açılış ve kapanış saatleri, öğle arası zamanı ve merak edilen tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Mükelleflere vergi denetleme, vergi toplama, vergi tarh etme vb. hususlarda hizmet veren birimler olan vergi dairelerinin açılış ve kapanış saatleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İkametgah ve iş yeri adresi ile kendisine bağlı mükelleflerin belli olduğu vergi dairelerinden yetkili olan kurum Maliye Bakanlığı'dır. Mükelleflerine vergisel açıdan her konuda yardımcı olan vergi daireleri her kamu kurumu gibi sabah saat 08.30 ve 17.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Kurumun öğle tatilleri ise 12.30 ila 13.30 saatleri aralığında olmaktadır. Peki, vergi dairesi hafta sonu Cumartesi, Pazar açık mı? İşte, vergi dairesi çalışma saatleri...
VERGİ DAİRESİ HİZMET SAATLERİ
Vergi daireleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları gibi Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır. Hafta içi hizmet veren vergi dairelerinin çalışma saatleri ise şöyledir;
Hafta içi her gün 08:30 - 12:30 / 13:30 - 17:30 saatleri arasında hizmet sunmaktadır.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İLETİŞİM
Gelir İdaresi Başkanlığı iletişim bilgileri şöyledir;
Devlet Mahallesi Merasim Caddesi No: 9/1 06450 Çankaya / ANKARA adresinde bulunmaktadır.
+90 312 415 30 00 numaralı telefon veya
+90 312 415 28 21-22 numaralı faks ile de ulaşabilirsiniz.
İNTERNET VERGİ DAİRESİ İÇİN TIKLAYINIZ
HANGİ VERGİ DAİRESİNE BAĞLIYIM?
Mükelleflerin hizmet alacakları vergi dairesi, ikametgah ve iş yeri adresleri üzerinden tespit edilmektedir. Vergi mükellefi vatandaşların hangi vergi dairesine bağlı oldukları Maliye ve Gümrük Bakanlığınca yükümlülerin iş yeri ve ikamet adreslerine bakılmaksızın belirlendiği gibi vergi kanunları tarafından da sabitlenmiştir. İdari olarak vergi daireleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın taşra teşkilatı olan vergi dairesi başkanlıklarına bağlıdır. Vergi dairesi başkanlığı olmayan illerde ise defterdarlığa bağlı olma durumu vardır.
Planlanan yeni düzenleme sonrasında her ilde bir tek vergi dairesi olması kararına varılmıştır. Henüz pilot illerde uygulanan bu projeye yönelik çalışmalar sürerken, pilot bölge olarak Eskişehir seçilmiştir.
İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ NEDİR?
Vergiye uyum maliyetlerinin azaltılması, gönüllü uyumun teşvik edilmesi ve geri bildirimde bulunabilmesi amacıyla mükelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik ortamda sunulan vergisel işlemlerini zaman ve yer koşulu aranmaksızın kolay, hızlı ve etkin bir şekilde yapabilmesine imkan sağlayan güvenilir, etkileşimli bir sistemdir.
Sistemden kimler yararlanabilir?
Sistemden;
- Halihazırda kullanıcı kodu ve şifresi bulunan,
- E-Devlet şifresi bulunan,
- https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden şifre edinen kişiler yararlanabilecektir.
Sistemde hangi işlemler yapılabilir?
• Vergi daireleri tarafından takip edilen borçlarınızı ödeyebilirsiniz.
• Adınıza düzenlenen vergi ceza ihbarnamesine istinaden yasal süresi içerisinde cezada indirim ve uzlaşma talebinde bulunabilirsiniz.
• Mükellefiyet yazısı ve borç durum yazısı talebinde bulunabilir, talebe ilişkin Başkanlığımızca oluşturulan cevabi yazıyı sistem üzerinden alabilirsiniz.
• Özelge talebinde bulunabilir, talebinizin durumunu takip edilebilir ve özelgenizi yine sistem üzerinden alabilirsiniz.
• İzaha davet kapsamında izahta bulunabilirsiniz.
• İşe başlama, adres değişikliği, şube işyeri açılış/kapanış ve işi bırakma bildiriminde bulunabilir, bildirimlerinizin durumunu takip edebilirsiniz.
• 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi kapsamında tecil talebinde bulunabilirsiniz.
• Muhtasar beyanname dönem değişikliğine ilişkin talepte bulunabilirsiniz.
• Muhtasar beyanname verilmeyeceğine dair dilekçe verebilirsiniz.
• Başkanlıkça uygun görülen diğer iş ve işlemlere ilişkin işlem yapılabilirsiniz.