Tezgahlardaki yerini aldı! Kilosu 40 TL

Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından palamuttan sonra balıkçıların ağlarına takılmaya başlayan çinekop, tezgahlarda yerini almaya başladı.

Tezgahlardaki yerini aldı! Kilosu 40 TL
Tezgahlardaki yerini aldı! Kilosu 40 TL
GİRİŞ 04.10.2018 12:15 GÜNCELLEME 04.10.2018 12:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim  Pehlivanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bereketli bir sezon yaşandığını,  özellikle palamut ve yeni başlayan çinekop bolluğunun balıkçıları sevindirdiğini  söyledi.

Pehlivanoğlu, çinekopun artık tezgahları süslemeye başladığını ifade  ederek, "Bu sene palamut balıkçıların yüzünü güldürdü. Sezon palamutta devam  ediyordu. Şimdilerde çinekop çıkmaya başladı. Bundan sonra çinekop ve istavritin  devam edeceğini düşünüyoruz. Havaların soğumasıyla çeşit daha da artacaktır."  dedi.
 
Tekirdağ'da balıkçılık yapan Hasan Erol ise denizlerdeki balık  bolluğunun tezgahlara da yansıdığını aktardı.
 
Erol, vatandaşların palamut yerine, çinekopu tercih etmeye başladığını  belirterek, "Geçen yıla göre bu mevsim daha verimli başladı. Teknelerimiz  denizden bol miktarda palamutla döndü. Halkımız bu yıl mevsim açıldığından beri  palamut yiyor. Palamut olmaya devam ediyor. Artık çinekop, istavrit ve mezgitte  tezgahlarda yerini almaya başladı." ifadelerini kullandı.
 
Tezgahlarda artık daha çok mevsim balıklarının görülmeye başladığını  kaydeden Erol, şunları söyledi:
 
"Diğer balıklar da az da olsa görülmeye başladı. Vatandaşlar palamuda  doydu diyebiliriz. Artık insanlar farklı balıklara yönelmeye başladı. Çinekop ve  istavrit tercih edilmeye başlandı. Yavaş yavaş vatandaşlar mevsimsel balıkları  almak istiyor. Havaların soğumasıyla balık çeşidinin artacağını tahmin ediyoruz.  Lüfer olmaya başlayacaktır. Çinekopun kasası şimdi 400-500 lira arasında  değişiyor. Havaların soğumasıyla bakalım durumlar nasıl olacak nasip kısmet  diyoruz."
 
Çinekopun kilogramı 40 liradan satılıyor.

YORUMLAR 1
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    baliklar avrupada dahha ucuz turkiyede vatandas yanina bile yaklasamaz
    Cevapla