Dev Türk bankası duyurdu! Tam 1 milyar dolarlık...

Akbank, 980 milyon dolar karşılığı 285 milyon dolarlık ve 591 milyon euroluk sendikasyon kredisi sağladı. Sendikasyona 11 ülkeden 23 banka katıldı.

Dev Türk bankası duyurdu! Tam 1 milyar dolarlık...
Dev Türk bankası duyurdu! Tam 1 milyar dolarlık...
GİRİŞ 27.09.2018 12:44 GÜNCELLEME 27.09.2018 12:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Akbank, uluslararası piyasalardan 980 milyon dolar karşılığı 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağladı.
 
Akbank'ın sendikasyon kredisine ilişkin açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.
 
Açıklamada, bankanın uluslararası piyasalardan 980 milyon dolar karşılığı 285 milyon dolarlık ve 591 milyon euoluk 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağladığı aktarılarak, "Kredinin maliyeti dolar ve avro kısımlar için sırasıyla 'Libor + yüzde 2,75' ve 'Euribor + yüzde 2,65' oldu." ifadesine yer verildi.

"TÜRKİYE'YE GÜVENİN GÖSTERGESİ" 

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer,  Akbank'ın uluslararası piyasalardan 980 milyon dolar karşılığı  sağladığı sendikasyon kredisine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, Akbank'ın Türkiye ekonomisine destek olmak için var  gücüyle çalışmaya devam ettiğini vurgulayan Dinçer, bugün uluslararası  piyasalardan 980 milyon dolar karşılığı 285 milyon dolarlık ve 591 milyon avroluk  sağlanan sendikasyon kredisinin büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

Dinçer, 11 ülkeden 23 bankanın katıldığı sendikasyona topladıkları  talebin, hedefledikleri tutarı geçtiğini aktararak, "Yabancı bankalarca Akbank  sendikasyonuna gösterilen bu büyük ilgi ve yüksek katılım Türkiye'ye ve mali  sistemimize olan güvenin bir göstergesidir." ifadesini kullandı.

Geçen hafta açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nın (YEP), uluslararası  finans merkezlerinin Türkiye'ye duydukları güvenin tazelenmesi ve güçlenmesini  sağladığını belirten Dinçer, şunları kaydetti:

"YEP'in açıklanmasının hemen ardından gelen sendikasyonumuza yabancı  bankaların göstermiş olduğu ilgi, ülkemizle birlikte bankamızın ciddi yönetimi ve  mali yapısına duyulan güveni göstermektedir. Bugün gerçekleştirilen  sendikasyonumuz için bankamızın üst yönetimi büyük gayret gösterdi. Emeği geçen  tüm arkadaşlarıma, bazılarıyla 40 yılı aşkın geçmişimiz olan geniş ve güçlü  muhabir banka ağımıza teşekkür ederim. Ülkemizin bankacılık sektörü kuvvetli ve  dirençlidir. Ülke olarak önümüze çıkacak her türlü zorluğu aşabilecek güçteyiz.  Dünya finans sektörünün yakından takip ettiği sendikasyonumuzun bankacılık  sektörümüz için de öncü bir rol oynayacağına ve diğer bankalarımızın da önünü  açacağına inanarak  memleketimize ve sektörümüze hayırlı olmasını dilerim."

YORUMLAR 3
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Şunun adını sendikasyon diyerek Dallandırıp budaklandıracağınıza Dolar ve euro üzerinden kredi çektik desenize..
    Cevapla
  • horasanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    faizi çok yüksek...bırakın bu faiş faizleri...
    Cevapla
  • makinacı 5 yıl önce Şikayet Et
    TAMAM dağıt içeriye millet ev araba ayfone alsın, yeni evlenecek çiftler ithal malı beyaz eşya alsın, fantezi sahipleri egolarını tatmin etsin.
    Cevapla