150 gramı 10 TL! Satışa çıktı

Samsun’da sezonun ilk yerli kestaneleri satışa çıktı. Kış sezonu yiyeceklerinden olan kestane, yaz aylarının sona ermesiyle birlikte bu sezon ilk kez Samsun’da satışa sunulmaya başlandı. Samsun’da seyyar kestane satışı yapan Sezgin Demirci, sezonun ilk kestanelerini 150 gramı 10 liradan satışa sunuyor.

150 gramı 10 TL! Satışa çıktı
150 gramı 10 TL! Satışa çıktı
GİRİŞ 15.09.2018 16:06 GÜNCELLEME 15.09.2018 16:07
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yaz sezonunun bitmesiyle mısır satışından kestane satışına geçtiğini ifade eden Sezer Demirci, “Sezonun ilk kestanelerini satmaya başladık. Kestaneler 19 Mayıs ilçesi Erikli’den geliyor. Samsun kestanesi diğer illere oranla biraz daha erken çıkıyor. Hava fazla serinlememesine rağmen satışlarımız gayet iyi durumda. 150 gramını 10 liradan sezona başladık. Kestane bollaşana kadar bu şekilde gideceğini düşünüyoruz.

Daha öncesinden mısır satıyorduk, kestanenin çıkmasıyla buna geçiş yaptık. Çiğ kestanenin kilosu ise 25 liradan başlıyor, yukarılara doğru çıkıyor. Geçen sene 100 gram pişmiş kestaneyi 5 liradan satıyorduk. Bu sene kestanede biraz sıkıntı var gibi görünüyor. Vatandaşlar, kestaneyi çok özlemiş. İsteyene tadımlık veriyoruz. Bir kere tadan da almak istiyor. Mecidiye Çarşısı'nda satış yapıyorum. Gören ilk başta kestaneye şaşırıyor ama talepler şu anda iyi yönde gidiyor” dedi.

 

 

Vatandaşlar yeni çıkan yerli kestaneye ilgi gösterirken, 1 kilo pişmiş kestanenin kilosu 65 liradan müşteriye sunuluyor.

YORUMLAR 13
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Kestane nedir yaw
    Cevapla
  • Serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar fırsatçı bir millet ben hayatımda görmedim!
    Cevapla
  • Haksizlik 5 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışından getirin daha ucuz olur bizim millet alışmış hemen satayım zengin olayım
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    fındık, fıstık ya da kestane yemezseniz öleceğinizi zannetmiyorum bundan sebep, varsa şifa arayışınız o başka. birde, dağda bedava efendim, varsa imkanınız zaten yiyeceğiniz kadar toplarsınız.
    Cevapla
  • YemeyizOkadar 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz de yemeyiz, Yemezsek ölmeyiz herhalde, bu ne saçmalık.. İlaç mı bu? Gramı 10 lira !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle