T625 Helikopteri için önemli hamle! İmzalar atıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında hava araçlarının sertifikasyonu konusunda mutabakat zaptı imzalandı.

T625 Helikopteri için önemli hamle! İmzalar atıldı
T625 Helikopteri için önemli hamle! İmzalar atıldı
GİRİŞ 29.08.2018 10:37 GÜNCELLEME 29.08.2018 10:37

SHGM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Genel Müdürlüğün ev sahipliğinde TUSAŞ yetkileri ile hava aracı sertifikasyon süreçlerini konu alan toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda, "T625 Genel Maksat Helikopteri Sertifikasyonu" öncelikli olmak üzere gelecekte özgün tasarımı ve üretimi yapılacak hava araçlarının sertifikasyon faaliyetlerinin etkinleştirilmesi konuları ele alındı. Toplantının ardından SHGM ve TUSAŞ arasında ele alınan konuları içeren mutabakat zaptı imzalandı.

SHGM Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil arasında imzalanan mutabakat zaptı kapsamında Türkiye'nin hava araçlarının uçuşa elverişlilik sertifikasyonu ile ilgili özgün iş ve çalışma modellerinin belirlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda iş birliğine gidilecek.

Tasarım ve üretimi Türkiye'de gerçekleştirilen her hava aracının sertifikasyonu Türk sivil havacılık otoritesi olarak SHGM tarafından gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin ilk özgün helikopteri olarak TUSAŞ'ın tasarlayarak prototip üretimi üzerinde çalışılan T625 Genel Maksat Helikopteri'nin sertifikasyon süreci de SHGM tarafından yürütülüyor.