Türkiye'de onun gibisi yok! 2060'a kadar...

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen toplam 31 bin 592 metre uzunluğu ile ülkemizin en uzun tüneli olma özelliğini taşıyan ve Ankara’nın 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Gerede Sistemi’nde sona yaklaşıldı.

GİRİŞ 22.08.2018 09:12 GÜNCELLEME 22.08.2018 09:24
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

 Bolu’nun Gerede ilçesinin kuzeydoğusundan başlayan, Ankara İçme Suyu 2.Merhale Projesi Gerede Sistemi, Gerede Havzası’ndan yıllık 226 milyon m3 suyu, Çamlıdere Baraj Gölüne aktaracak şekilde inşa ediliyor.

SON BİN 200 METREYE ULAŞILDI

 

 

 Çalışmaların hızla devam ettiği, Türkiye’nin en uzun içme suyu tüneli olan Gerede Tüneli’nde son bin 200 metre kazılıyor. Toplam uzunluğu 31 bin 592 metre olan tünel 3 farklı noktadan köstebek diye tabir edilen tünel delme makineleri ile deliniyor. 29 bin 596 metrelik kısmının tamamlandığı tünel ile başkente menba kalitesinde içme suyu temin edilecek.

 MALİYETİ 465 MİLYON TL

 En kısa sürede tamamlanması planlanan proje ile günlük ortalama içme-kullanma su tüketimi 1 milyon m3 olan Ankara’ nın 2015-2060 yılları arasındaki nüfus artışı ve kullanım ihtiyaçları da göz önünde bulunduruluyor.

 Bu ihtiyaçları karşılamak üzere yapımına başlanılan toplam yatırım bedeli 465 milyon TL’yi bulan “Ankara İçme Suyu 2.Merhale Projesi Gerede Sistemi” ile Ankara’nın 2060 yılına kadar olan içme-kullanma suyu ihtiyacı karşılanmış olacak.

 Hedeflediklerinin daima daha fazlasını gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanlığı, en önemli hayat kaynağımız olan sudan vatandaşlarımızın rahatlıkla istifade edebilmesi adına çalışmalarına her zaman olduğu gibi bütün hızıyla devam ediyor.

YORUMLAR 44
  • Misafir Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 80 milyon kişiler olarak,tüketmiş olduğumuz meyvelerin çekirdeklerini toplayıp yaşadığımız şehirlerin çevresindeki topraklarla buluşturmuş olsak bile yol almış oluruz. Devlet ve Orman Bakanlığı traktör, iş makinası, tohum, fidan desteği verse şehirlerimizi yeşil örtü ile, ülkenin topraklarını da orman örtüsü ile kaplamış oluruz. Birazcık milli şuurla,televizyonlarda zorunlu kamu spotlarıyla mutlaka yapılabilir...
    Cevapla
  • Ankaralı 5 yıl önce Şikayet Et
    T.C. Orman Bakanlığı ve yerel yönetimler en kısa zamanda şehirlerimizi şehir içinden başlayarak çevresinden, il sınırlarına kadar elle dikilmiş ormanlar oluşturarak hem topraklarımızı erozyondan korumalıyız, hem de ülke topraklarımızı orman örtüsü ile kaplayarak doğal zenginlik kazanmalıyız...
    Cevapla
  • SADIK 5 yıl önce Şikayet Et
    Çatıdan akan yağmur sularını kaplarda biriktirip o suyla bahçe ve ev önü temizliği yapmayı adet edinirsek, ALLAH bize kuraklık göstermeyecektir. Daha da geniş düşünürsek Beştepe Külliyesinde olduğu gibi, yağmur suları için depolar yapıp bahçe sulamakta kullanırsak, bu sistemi yaygınlaştırırsak ALLAH bizden razı olacaktır.
    Cevapla
  • SADIK 5 yıl önce Şikayet Et
    Traş olurken, diş fırçalarken, saçını tararken, aynaya bakarken musluğu açık tutanlar, tartışmasız vatan haini, millet düşmanıdır. Suyunu israf eden kendi evladının ve milletin istikbalinin katilidir. Biraz sert mi oldu? Yok yok. Az bile yazmışım.
    Cevapla
  • Türkiye Fatihleri 5 yıl önce Şikayet Et
    Birdahaki 5 senelik eylem Hükümetin eylem Planı şu olmalıdır. 1.Sanayileşmek Türkiyenin her ilinde ilçesinde ve Köyünde ki imkanlara göre. Senelik 500 Milyar $ ihracat imkanı. 2.Türkiyenin Her ilini ilçesini ve Köylerinin yüzde 40- 60 ını Ormanlaştıralım ki Türkiyemizi kuraklıkdan Kurtaralım. Aynen Avrupadaki gibi yağmur yağsın haftanın ortalama 2-3günü gibi. 3.Tarımda eylem Planı Bundan sonra her yerde kim Tarımla uğraşıyorsa en azından 100 ile 200 dönüm arazi şart konulsun.Küçük tarım arazileri birleştirilsin ve bunlara kural norm gelsin. Yazık değilmi adam 5 dönüm için traktör alıyor bunun parası nezaman çıkacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle