Lüks restoranın sahiplerine ilginç dava!

İstanbul Yeniköy’deki restoran Kaşıbeyaz Bosphours’un sahipleri Murat-Suat Kaşıbeyaz kardeşler için mekânda çalınan şarkıların telifini ödemedikleri iddiasıyla 5’er yıla kadar hapis istendi

Lüks restoranın sahiplerine ilginç dava!
Lüks restoranın sahiplerine ilginç dava!
GİRİŞ 26.07.2018 08:04 GÜNCELLEME 26.07.2018 08:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kaşıbeyaz Lezzet Grubu'nun kurucusu Ahmet Kaşıbeyaz'ın oğulları Murat ve Suat Kaşıbeyaz davalık oldu. Müzik eserleri meslek birlikleri yetkilileri geçtiğimiz yıllarda İstanbul Yeniköy'e bulunan ünlü restoran Kaşıbeyaz Bosphours'da izinsiz olarak umuma açık şekilde müzik yayını yapıldığını ve bunun için söz konusu kuruma bir telif ödenmediğini ihbar etti.

İhbar sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturmada restoran bilirkişi tarafından incelendi ve işletmenin ikinci katında kurulu televizyonda müzik listesi ile işletmenin geneline kurulu hoparlör vasıtasıyla müzik eseri yayını yapıldığı tespit edildi. İşyerine vekaleten bakan Hasan Ç., özel bir müzik kurumuyla aralarında bir yıllık müzik eseri kiralama anlaşması yaptıklarını, haklarındaki ihbarın asılsız olduğunu kaydetti.

Çalınan müziklerin ise söz konusu kurum repertuvarına dahil olmadığı anlaşılınca savcılık, işletme sahibi Murat- Suat Kaşıbeyaz hakkında iddianame düzenledi. Hazırlanan iddianamede, Kaşıbeyaz kardeşlerin, "Manevi veya Mali Haklara Tecavüz" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar yargılanmaları talep edildi. Dava, ilerleyen günlerde İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • eren 5 yıl önce Şikayet Et
    darısı ankara dakine. fiyatlarınız zaten el yakan cinsten. şimdi acısını alırsınız müşteriden.
    Cevapla