Dolara Trump darbesi! Yükselişe geçti

Dolar kurundaki yükselişle ilgili açıklama yapan ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Küresel bir dalga, ülkemize özgü değil. Seçim belirsizliği azaltacak, tedbir alıyoruz" dedi.

Dolara Trump darbesi! Yükselişe geçti
Dolara Trump darbesi! Yükselişe geçti
GİRİŞ 19.06.2018 12:11 GÜNCELLEME 19.06.2018 13:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Trump'ın Çin'e yeni gümrük vergileri getirme tehditlerinin dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki artan ticaret savaşına ilişkin endişeleri artırmasının ardından dolar endeksinde 95 seviyesinden döndü.

Güne yükseliş eğilimi ile başlayan dolar öğle saatlerine yaklaşırken 4.76 liranın üzerine çıktı. 'Ticaret savaşı' kaygılarının artması da, doların değer kazanmasında etkili rol oynuyor.

 

 

Dün 4.70-4.74 bandında dalgalanan kur yeni güne de benzer tablo ile başladı. 4.70 seviyesinden yönünü yukarı çeviren kur, 4.76 seviyesinin üzerine çıktı.

4.7635 seviyesini gören kur, saat 11:35 itibariyle 4.7620 seviyesinde yer aldı.

Dolardaki yükseliş küresel kaynaklı

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından dolar kuruna ilişkin, "Küresel bir dalga! Ülkemize özgü değil. Korumacılık (ticaret savaşları) endişesi etkili. Örneğin, G Afrika para birimi Rand %1.6 aşağıda. Çin borsası ~%5 düştü. Avrupa borsaları düşüşte. Merkez Bankası gerekli adımları attı. Seçim belirsizliği azaltacak. Tedbir aldık, alıyoruz." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 4
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankası bağımsız ama devletten bağımsız. CHP merkez bankasını kurduğunda %15 hissesini devlete vermiş gerisi iş bankası ve adı açıklanmayan odaklara verilmiş menderes bu oranı artırmış sonra Tayyin %55 e kadar çıkarmış. Demir paralarda Türkiye Cumhuriyeti yazar. Kağıtlarda Cumhuriyet yazar. Bu nedenle para oyunlarında Tayyib in eli bağlı
    Cevapla
  • İrfan yakupoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    İrfan yakupoğluYa bıktık şu doları düşür ecem diye faiz artırımlarından yeter artık ulan nereye gidiyorsa gitsin ya görelim bakalım şu faizleri düşürün yeter artık ya boğazımıza kadar geldi reisimizin arkasındayız sonuna kadar lakin faiz belasından kurtarın bizi
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    turp para gelsin dünya ne olursa olsun diyor .
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    evet dogru polonyda yasiyorum burdada su an 3,74 oldu normlde 3,5 lerdeydi sadece turkiyde deyil heryerde dolar yukseliyo
    Cevapla