3 dev daha iyisi için güçlerini birleştirdi!

Savunma Sanayii Müsteşarlığın (SSM), Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzun menzilli hava savunma sistemi ihtiyaçlarını karşılama yönünde çalışmalarını çeşitli alternatifler üzerinden sürdürüyor.

GİRİŞ 03.06.2018 13:54 GÜNCELLEME 03.06.2018 17:31
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

SSM yapılan yazılı açıklamaya göre, Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi (UMBHFSS) Projesi, SSM tarafından belirlenen milli geliştirme modelini destekleyecek ve aşamalı olarak gerçekleştirilecek program modeli çerçevesinde yürütülüyor.

Bu kapsamda ASELSAN, ROKETSAN ve EUROSAM ortaklığında SAMP-T hava savunma sisteminden daha gelişmiş bir sistem üzerinde kavram tanımlama çalışması devam ediyor.

Arşiv: Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi 'BORA'

 

Projenin bir aşaması olarak ASELSAN, ROKETSAN ve EUROSAM arasında uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi geliştirilmesi kapsamında olası iş birliği modellerinin belirlenmesine yönelik çalışma yapmak üzere firmaların niyetlerini beyan ettiği anlaşma 14 Temmuz 2017'de imzalandı. Böylece iş ortaklığının başlangıcını yapıldı. 8-9 Kasım 2017'de yapılan NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda da bu proje kapsamında Türkiye, Fransa ve İtalya savunma bakanları arasında bir niyet beyanına imza atıldı.

SSM ile proje ortakları arasında "UMBHFSS Projesi Kavram Tanımlama Çalışması Sözleşmesi" ise 5 Ocak 2018'de imzalandı. Buna göre proje ortakları daha önce EUROSAM'ın geliştirdiği SAMP-T hava savunma sisteminden daha gelişmiş bir sistem üzerinde birlikte kavram tanımlama çalışması yapmaya başladı.

SAMP-T hava savunma ile ilgili görsel sonucu

SAMP-T hava savunma sistemi

Proje kapsamındaki çalışmalara 30 Mayıs'ta Ankara'da üst düzey katılımcılarla birlikte icra edilen bir toplantı ile devam edildi. Kavram tanımlama çalışmasının 2019'un sonunda SSM'ye sunulması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah iyi şeyler olacak inanan ve çalışan kazanır
    Cevapla
  • İlhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş siz bunu yapacağınıza bir nükler sistem yapsaniza israil zaten nükler 'le tek dunyanin ilk 20 içinde Türkiye Nükler sistem yaparsa 6. Sıraya kolaylıkla geçer
    Cevapla
  • santral 5 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer yapabilmek için önce nükleer santrale ihtiyaç var. Santraller bitince o da olur...
    Cevapla
  • İnanan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hisar hava savunma sistemleri miz milli füzelerimiz seri üretime geçecekken yabancılar ile ne anlaşması yapacağız Kendi milli füzemizi seri üretmelidir Acilen
    Cevapla
  • Atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel gelişmeler bunlar tehlike yaklaşıyor düşmanlar salya sümük akıtıyor bir an önce savunma ve saldırı gücümüzü en yeni teknolojilerle geliştirmeliyiz Allah Türkiye Cumhuriyeti Devleti ni korusun
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam iste böyle birlik olunca cok daha güclü olmak mümkün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle