Hükümetten Merkez Bankası kararına ilk yorum!

Merkez Bankası'nın sadeleştirme adımına yönelik hükümetten ilk açıklama geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi adımın olumlu olduğunu, ve devletin tüm gücü ile desteklediğini söyledi.

Hükümetten Merkez Bankası kararına ilk yorum!
Hükümetten Merkez Bankası kararına ilk yorum!
GİRİŞ 28.05.2018 13:51 GÜNCELLEME 28.05.2018 14:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecini tamamladığını açıklamasına yönelik hükümetten ilk açıklama Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den geldi.

''TÜM GÜCÜMÜZLE DESTEKLİYORUZ''

Bakan Zeybekci Merkez Bankası'nın sadeleşme adımına yönelik, ''Bunların hepsi olumlu adımlar, sonuçlarını da göreceğiz. Diğer taraftan spekülatif amaçlı yani manipüle edilerek spekülatörlere imkan hazırlayan bu ortamın, 24 Haziran seçimlerinin netleşmeye, ışığının görünmeye başlamasıyla ortadan kalkacağını hep beraber göreceğiz. Olumlu adımlar. Merkez Bankamızı bütün gücümüzle destekliyoruz." diye konuştu.

TCMB yaptığı duyuruda bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının Merkez Bankası politika faizi olacağını belirterek, "Bu oran, mevcut fonlama faizine (yüzde 16,50) eşitlenecektir. Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranları bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla eksi/artı 150 baz puanlık bir marj ile belirlenecektir. Yeni operasyonel çerçevenin uygulanmasına 1 Haziran 2018'de başlanacaktır. Teknik ayrıntılar ayrıca duyurulacaktır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Faizler indirilmeli. Ülkemizde malesef faizler çok yüksek.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyaç Kredisi faizleri inmeli, vadeler 60 aya uzatılmalı. birazda garipleri düşünün.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    acaba sayın cumhurbaşkanı destekliyor mu
    Cevapla