Suudi Arabistan'dan bir devrim daha! Onu seçtiler

Dünyanın en büyük enerji şirketi olan Aramco'nun yönetim kurulunda ilk defa bir kadın yer alacak. Laverty Elsenhans(ın göreve atanması, az sayıda kadın yöneticinin bulunduğu petrol sektörü açısından da önemli bir adım olarak görülüyor.

Suudi Arabistan'dan bir devrim daha! Onu seçtiler
Suudi Arabistan'dan bir devrim daha! Onu seçtiler
GİRİŞ 29.04.2018 16:32 GÜNCELLEME 29.04.2018 16:33
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan enerji şirketi Saudi Aramco'da yönetim kuruluna ilk defa bir kadın atandı. Halka arz hazırlığı yapan dünyanın en büyük enerji şirketi olan Aramco'nun yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi.
 
Maliye Bakanı Muhammed el Cadan ile Ekonomi ve Planlama Bakanı Muhamed el Tuvaijri, yönetim kurulunun yeni üyeleri oldu. 2008-2012 yılları arasında ABD petrol rafinerisi Sunoco'nun başkan ve CEO'su olarak görev yapan Laverty Elsenhans da, Aramco'nun ilk kadın yöneticisi olarak atandı.
 
2008'de Forbes'un "dünyanın en güçlü kadınları" listesinde yer alan Elsenhans, 28 yıl boyunca Royal Dutch Shell'de yöneticilik görevi yürütmüştü.

Yönetim kuruluna atanan diğer isimler arasında, Chevron Phillips'in eski CEO'su Peter Cella ile DowDuPont Direktörü Andrew Liveris de yer alıyor.
 
Hisselerinin yüzde 5'ini halka arz edecek Aramco'nun uluslararası piyasada deneyimli isimleri görevlendirmek amacıyla yönetim kuruluna yeni isimler atadığı kaydedildi. Aramco'nun adımı, dünyanın en büyük halka arzı olarak tarihe geçecek.

YORUMLAR 20
  • osmanlı torunu 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistler, Swift sistemi ile dünyadaki para hareketlerini takip ettiği gibi aramcoya girerek dünyadaki petrol hareketlerinide takip edip istediğinde varilini 30 dolar isterse 120 dolar yapacak bu onun haberi kadının atamasının bir hükmü yok, sistemleri önemli olan
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Farkında mıyız ama Mekke ve Medine 100 yıldır Siyonist kuşatmasında ve esaretinde!!!
    Cevapla
  • İdiris 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapmak istedikleri belli siyasi tavır Türkiye'ye
    Cevapla
  • İdiris 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapmak istedikleri belli siyasi tavır Türkiye'ye
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Koltuk kaygısından dolayı Yavaş yavaş her şeyi abd ye teslim edecekler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle