IMF'den Çin ve ABD açıklaması!

Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, "ABD ile Çin arasındaki çekişme yüzünden küresel ekonominin ufkunda karanlık bulutlar birikmeye başladı" dedi.

IMF'den Çin ve ABD açıklaması!
IMF'den Çin ve ABD açıklaması!
GİRİŞ 12.04.2018 14:17 GÜNCELLEME 12.04.2018 14:18

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, ABD ile Çin arasındaki çekişme yüzünden küresel ekonominin ufkunda karanlık bulutların birikmeye başladığını söyledi. Bu kavganın, dünya ülkelerini korumacılıkla durumun kötü sonuçlarını göğüsleme arasında bir seçime zorladığını açıkladı. 
  
Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Christine Lagarde mevcut ticaret akış sisteminin bozulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ve sonuçta dünyanın tüm tüketicilerinin zarar göreceğini belirtti. Lagarde, bazı ülkelerin rakiplerine karşı caydırıcı gümrük duvarları oluşturmasının bağışlanmaz bir hata olacağını ve serbest ticarete karşı engellerin azaltılması ve anlaşmazlıkları olağan dışı önlemlere başvurmadan çözülmesi yolunda daha çok çaba harcanması gerektiğini söyledi.   
   
ABD Başkanı hakkında eleştirel konuşan Lagarde, aslında ABD'nin dünya ticaretindeki serbest akıştan en çok yararlanabilecek ülkelerden biri olacağını açıkladı. Trump'ın ilk 50 milyar dolarlık ürüne dokunan gümrük vergilerinden sonra ek bir 150 milyar dolarlık ürün listesi daha açıklamış, Çin de Buna karşılık misilleme yapacağını belirtmişti.
 
Bu arada Bo'ao Forumu'nda konuşan Xi Jinping, ABD'nin "hırçın" çıkışlarına karşın yine de ılımlı sözler söylemiş ve Çin'in yabancı yatırımcı ve iş adamlarına karşı açılım içinde olacağını açıklamıştı.