İran'dan dolar ve avro hamlesi! Sabitlendi

İran'da riyalin dolar karşısında değer kaybetmesinin önlenememesi üzerine dolar kuru 42 bin riyale sabitlendi. İran Merkez Bankası öte yandan bugün aldığı karar ile döviz işlemlerinde 10 bin avroluk sınır uygulanacağını duyurdu.

İran'dan dolar ve avro hamlesi! Sabitlendi
İran'dan dolar ve avro hamlesi! Sabitlendi
GİRİŞ 10.04.2018 14:20 GÜNCELLEME 10.04.2018 14:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonunun haberine göre, döviz piyasalarındaki sert dalgalanmalar üzerine Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkanlığında olağanüstü toplantı düzenlendi. 

Toplantı sonrasında basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, alınan karar üzerine dolar kurunun bugünden itibaren 42 bin riyal olarak belirlendiğini söyledi. 

 

Ülkede döviz temini konusunda telaşa gerek olmadığını ifade eden Cihangiri, açıklanan fiyatın üzerinde döviz satışı yapılması halinde bunun "döviz kaçakçılığı" sayılacağını belirtti. 

İran riyali döviz kurları karşısında son haftalarda sert düşüş yaşadı. Son haftalarda ilk kez 50 bin riyal sınırını geçen dolar dün serbest piyasada 60 bin riyali de aşmıştı.

AVRO'YA DA SINIR GETİRİLDİ

İran Merkez Bankası, bugün duyurduğu karar ile döviz işlemlerinde 10 bin avroluk sınır uygulanacağını bildiri.
 
Karara göre vatandaşlar banka dışında ellerinde en fazla 10 bin avro bulundurabilir. Elinde daha fazla avro olan vatandaşların ay sonuna kadar 10 binin üstü olan meblağı satması ya da bankaya yatırması gerektiği bildirilirken, karara uymayanlar için yasal işlem yapılacağı bilgisine yer verildi.
 

YORUMLAR 7
  • Yok yok 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaşlar dolarla sizin ne işiniz var dolar isterse 100000 lira olsun millet için en önemli şey faizlerdir faiz yükselmediği sürece sorun yok dolar devletin derdi sizin derdiniz faiz olmalı faiz anormal yükseliş olmazsa sorun yok devlet dert etmediği doları siz ne dert ediyonuzda milleti geriyoruz doları yükseltenler belli banka ve kuruluşlar onlara bi el atsa devlet dolar zaten olur 2 buçuk
    Cevapla
  • Akıllı ol 5 yıl önce Şikayet Et
    Alınan her dolar Amerikan ekonomisine destek.. dünyaya terör olarak dönüyor millet ve devletler hala akillanmadi..
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler adamsın
    Cevapla
  • Mesud 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardasim almış yürümüş batıyor ülke bizde bir an önce tedbir almalıyız ..Bu hızla iki aya 5 tl olur.
    Cevapla
  • Kayserili 5 yıl önce Şikayet Et
    Darısı biranevvel bizim başımıza tl her gecen gün eriyor asgariye verilen zam cerez oldu sabitlensin artık....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle