ALO 170 hattı nedir? ALO 170'i aramak ücretli mi, kaç TL?

ALO 170, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan hizmetlere yönelik gelen sorulara cevap vermek üzere kurulmuş bilgilendirme, çözüm üretme telefon hattıdır. Peki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı canlı destek hattı ALO 170 ücretli midir? ALO 170'i aramak kaç paradır?

ALO 170 hattı nedir? ALO 170'i aramak ücretli mi, kaç TL?
ALO 170 hattı nedir? ALO 170'i aramak ücretli mi, kaç TL?
GİRİŞ 06.04.2018 11:59 GÜNCELLEME 06.04.2018 12:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı canlı destek hattı ALO 170, vatandaşlara sosyal hakları, iş kanunu ve yasal prosedürlere dair bilgilendirme yapan bir iletişim hattıdır. 7 gün 24 saat hizmet veren ALO 170 hattını arayan vatandaşlar; iş, sosyal, yasal hakları ve konuya ilişkin tüm merak ettiklerini bir telefonla öğrenebiliyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK, MYK, İŞKUR'a yönelik tüm soruların cevaplandığı ALO 170'in ücret tarifesi merak ediliyor. Peki, Çalışma Bakanlığı canlı destek hattını aramak ücretli midir? ALO 170 ile yapılan konuşmanın dakikası kaç TL'dir? İşte, ÇSGB ALO 170 telefon hattına dair tüm merak edilenler...

ALO 170 NEDİR? 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, vatandaşın çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hakkında her türlü; soru, öneri, eleştiri, ihbar, şikâyet, başvuru ve taleplerini etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur. 7 gün 24 saat canlı destek veren ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 15 Kasım 2010 tarihinde vatandaşın hizmetine sunulmuştur. 

ALO 170 NASIL HİZMET VERİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir. İletişim Merkezine gelen tüm çağrılara uzmanlar tarafından doğrudan cevap verilmekte ve ilk görüşmede talepler sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Çağrılara hemen cevap üretilemediği durumlarda anında kurum ve kuruluşlarla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplere cevap verilmektedir.

ALO 170 HATTINA SIKÇA GELEN SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ALO 170 ÜCRETLİ MİDİR?

ALO 170 telefon hattını arayanların ücret ödeyip ödemeyeceğine dair bilgi resmi internet sitesinde yer almamaktadır. Ancak deneyimler göz önüne alınarak bu hattı aramanın sabit hatlar tarifesine göre ücretlendirildiği görülmüştür. Ücretli olan ALO 170 telefon hattı ile ortalama 6 dk konuşmanızda 3,5 TL gibi bir ücret hesap bakiyenizden düşülür.

ALO 170'İ ARARKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!

ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi'ni ararken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. İşte, ALO 170 resmi adresinde yer alan uyarılar;

* ALO 170 hattını aradığınızda yanınızda kimliğinizin bulunması işlem hızlılığı açısından önem taşır.

* ALO 170 hattını aramanız halinde, adınıza bir başvuru oluşturulmakta ve başvuru takip numarası verilmektedir. 3 iş günü sonra tekrar arayarak başvurunuzla ilgili bilgi alabilirsiniz.

* Başvuru takip numaranızı kimseyle paylaşmayınız.

* ÇSGB, SGK, İŞKUR ve MYK mevzuatlarıyla ilgili her türlü bilgiyi ALO 170’i arayarak öğrenebilirsiniz. ALO 170 aracılığıyla işyeri tarafından ödenmeyen normal çalışma ücretleri ve fazla mesai ücretleri ile ilgili şikayetler alınmaktadır. İstenen bilgiler; İşyerinin ünvanı, işyerinin açık adres bilgisi, işe giriş-çıkış tarihinizdir.

* Kayıt dışı istihdam şikayetleri ALO 170 aracılığıyla yapılabilmektedir. Denetimlerin yapılabilmesi için, şikayet edilecek işyerinin ünvanı, açık adres bilgisi ve sigortasız çalışan kişilerin isim bilgilerini mutlaka biliyor olmamız gerekmektedir.

* ALO 170 hattı aracılığıyla anlaşmalı boşanma şikayetleri alınmaktadır. Denetimlerin sağlıklı yapılabilmesi için, anlaşmalı boşanma yapan kişilerin isim soyisim, TC kimlik numaraları ve birlikte yaşadıkları evin açık adres bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Rapor ücretinizin ne zaman ödeneceğini öğrenmek için; rapor tarihlerinizle birlikte ALO 170’i arayabilirsiniz. Emeklilik tarihinizi öğrenmek için TCKN ile aramanız yeterlidir.

YORUMLAR 5
  • Mikail örs 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende 170 servisiyle konuştum karşımdaki kendini çok yüksekte görüyor telefon opörötüründen gördügümüz insanlıgı onlarda göremiyoruz şikayetim var
    Cevapla
  • Gaziantepli 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'dan Yurtdışından borçlanarak yapmış olduğum emeklilik hakkında e devlette eskiden 4A hizmet dökümüm görünüyordu bir süredir silinmiş yok neden görünmüyor diye soru yönelttim emailime sorunuz sonuçlandı lütfen Alo 170 i arayın diye cevap geldi. Bende yurtdışında yaşıyorum bu numarayı nasıl arayacağım diye tekrar yazdım bunada sorunuz sonuçlandı lütfen Alo 170 i arayın diye cevap geldi Dalga geçiyorlar gibi bir hisse kapıldım. Yahu Almanya'dan Alo 170 i nasıl arayayım?
    Cevapla
  • Dilek Tahmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Çalışma VeSosyal Güvenlik BakanımBen İşsizim İşkurdan işe yazildim ama çıkmadi Bidaha alimlar ne zamaman olcak Maddi durumdan sıkındayım bize yardımcı olun lütfen fakir bir aileyiz
    Cevapla
  • harun 5 yıl önce Şikayet Et
    ben çalıştığım işyerinden üç aydır maaş alamıyorum kiracıyım çok zor durumdayım neyapmam gerekiyor
    Cevapla
  • Mira 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilgiye daha hızlı ulaşım sağlıyoruz ve güler yüzle karşılamıyoruz Teşekkürler Alo 170
    Cevapla