Yeni dönem başlıyor! Doktora esnek çalışma modeli

Sağlıkta yeni dönem başlıyor. Yeni uygulamayla, bakanlık onayıyla devletten ya da özelden her hekim 'tek sözleşmeyle' 'tek bir ameliyata' girebilecek.

Yeni dönem başlıyor! Doktora esnek çalışma modeli
Yeni dönem başlıyor! Doktora esnek çalışma modeli
GİRİŞ 03.04.2018 08:56 GÜNCELLEME 03.04.2018 10:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, Tam Gün Yasası'nın ardından hekimlerin çalışma şartlarına ilişkin yeni bir düzenlemeye gidiyor. Tam Gün Yasası'nı esnetecek yeni uygulamayla, bakanlık onayıyla devletten ya da özelden her hekim tek sözleşmeyle 'bir ameliyata' girebilecek. Bakanlık, tüm doktorları bir havuzda toplayacak. İhtiyaç halinde 'part time ameliyat'la hekim başka bir hastaneye çağrılabilecek. Böylelikle ne devlette ne de özelde 'hekim yokluğundan' yapılamayacak tedavi olmayacak. Bu model devlet ve özelde çalışan tüm hekimleri kapsayacak.

BIÇAK PARASI DEVLETTEN

Sabah'tan Safure Cantürk, Bakanlık, Tam Gün Yasası'nın ardından, devlet ve üniversite hastanelerindeki tecrübeli doktorların yüksek maaşlar karşılığında özel hastaneye gitmesiyle sıkıntıya girdi. Devlette organ nakli, kalp damar cerrahi, beyin cerrahi, skolyoz cerrahi gibi özellikli ameliyatları yapacak yetişmiş doktorların özel hastaneye gitmesi üzerine bakanlık yeni bir düzenleme için çalışma başlattı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın, 'hem devlet hem özeli kapsayacak esnek çalışma modeli' diye duyurduğu yeni düzenlemede tüm hekimleri kapsayan 'doktor havuzu' kurulacak. Özeldeki doktorlar, özellikli ameliyatlar için devlet hastanesinde tek sözleşmeyle tek bir ameliyata girebilecek. Hekimin bıçak parası devlet tarafından ödenecek. Özel hastane de devletteki bir doktordan bu şekilde yararlanmak isterse hem devlete hem de hekime bıçak parası ödeyerek aynı hizmeti satın alabilecek.

 

 

YABANCI HASTAYA HAVUZDAN DOKTOR

Sağlık turizmi kapsamında yabancı hastalar için de aynı uygulama geçerli olacak. Devlet, özeldeki doktorları tek sözleşmeyle ameliyatlara ücreti karşılığında çağırabilecek. Aynı uygulama devlet ve üniversite hastanesindeki doktorlar için de geçerli olacak.

YABANCIYA 4 KAT FAZLA DÖNER SERMAYE

Bakanlık, sağlık turizmi kapsamında yabancı hastaların ameliyat ve her tür tedavisinden ek olarak 4 kat fazla döner sermaye alacak. Böylece devlette döner sermay

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • ..mali 5 yıl önce Şikayet Et
    madem 4 kat olacak .o zmn hic bi doktor halkimiza hizmet vermez.para icin yabanci hasta ararlar.biz turk doktorlarina emanet degilmiyiz.
    Cevapla
  • Öz Osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    tabi sağlık turizmi önemli gelen turist senin vatandaşından da kıymetli. lafa bak ya yabancıya hizmet verirse 4 kat döner alacakmış.
    Cevapla