Taşeron işçinin kadroya geçişi tamamlandı! Eski hükümlüler ne olacak?

Taşeron işçinin uzun yıllardır beklediği kadro süreci bugün sona eriyor. Sürekli işçi kadrosuna geçen taşeron işçiler 2 Nisan itibariyle muratlarına eriyorlar. Peki, kadro sonrası taşeron işçiler ne kadar promosyon alacaklar? Maaşlarında bir iyileştirme olacak mı? Eski hükümlü taşeron işçinin durumu Resmi Gazete'de yayınlandı.

Taşeron işçinin kadroya geçişi tamamlandı! Eski hükümlüler ne olacak?
Taşeron işçinin kadroya geçişi tamamlandı! Eski hükümlüler ne olacak?
GİRİŞ 19.04.2018 13:07 GÜNCELLEME 19.04.2018 13:07
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde bugün itibariyle sona gelindi. Uzun süredir kadro bekleyişinde olan taşeron işçiler için 2 Ocak'ta başlayan süreç taahhüt edildiği gibi 3 ayın sonunda 2 Nisan 2018 günü nihayete eriyor. Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen kadroya geçiş tarihinde herhangi bir aksama yaşanmadı. Bugünden itibaren kadrolu olan taşeron işçiler alacakları maaş, promosyon ve ikramiyeleri merak ediyorlar. Kadro sonrasında mevcut hakları ile işlerine devam edecek olan işçilere belirli bir miktar promosyon ödemesi yapılacak. Kadro sürecinde eski hükümlü olan taşeron işçilerin durumu ise merak konusu olmuştu. 31 Mart Cumartesi günü yayınlanan Resmi Gazete'de eski hükümlülere ilişkin açıklamalar yer aldı. Olaya ilişkin tüm detaylar haberimizde...

TAŞERON İŞÇİ BUGÜN RESMEN KADROLU

 

2 Ocak tarihinde başvurular alınarak girilen taşeron kadro süreci, hak sahipleri listelerinin açıklanması, sınav uygulaması ve ilanı, güvenlik soruşturması, arşiv araştırması vb. prosedürlerin sonucunda bugün sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından müjdesi verilen taşeron işçinin kadroya alınması işlemi 3 ayın sonunda bugün gerçekleşiyor. Kadro sonrasında elde edecekleri hakları merak eden taşeron işçiler araştırmalara devam ediyorlar. Taşeron kadro sürecinde büyük emek veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Polatlı İlçe Dayanışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada taşeronun kadro sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"HER KESİMİN TALEBİNE KULAK VERDİK"

Türk Metal Sendikası'nın düzenlediği törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerondan kadroya geçişte de başarılı bir çalışmaya imza attıklarına dikkati çekerek "Şu anda merkezi bütçeyle düzenlemiş, kamu kurum ve kuruluşlarımızda taşeron tanımı neyse bunun dışında bıraktığımız hiç kimse yok. Özellikle bunun altını çizmek istiyorum. Her kesimden talep gelmesini biz normal karşılıyoruz, bu kardeşlerimizin de taleplerine kulaklarımızı da tıkamış değiliz." dedi. 

ESKİ HÜKÜMLÜLER İÇİN 3 NİSAN'DA SÜREÇ BAŞLIYOR!

Daha önce taşeron olarak çalışan ancak kadroya geçiş sürecinde sorun yaşayan vatandaşlar şikayetlerini bildirmişti. Her kesimin sesine kulak verdiklerini özellikle belirten Bakan Sarıeroğlu, eski hükümlüler için sürecin 3 Nisan'da başlayacağını haber verdi.

İşte Bakan Sarıeroğlu'nun konuya ilişkin açıklaması, "2 Nisan'dan sonra, taşeronla ilgili süreci tamamladıktan sonra 3 Nisan itibarıyla onlarla ilgili süreci de başlatmış olacağız. Bugün Resmi Gazete'de yönetmelik değişikliğimiz yayımlandı. Bunun uygulamasını, eski hükümlü kardeşlerimiz, daha önce taşeronda çalışanlarla ilgili yaşanan şu andaki hukuki karışıklık durumunu da gidermiş olacağız."

ESKİ HÜKÜMLÜLER İLE İLGİLİ DUYURU RESMİ GAZETE'DE

31 Mart Cumartesi günü tarihli Resmi Gazete'de eski hükümlü işçiler için duyuru yayınlandı. İşte, bahsi geçen duyuru;

"Eski hükümlü sıfatıyla: Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirenler taşeron sürecinde kadrodan faydalanabilecek.

27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesi kapsamında aranan diğer tüm şartları taşımakla birlikte yalnızca 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) bendinin (5) numaralı alt bendinde belirtilen şartı taşımaması nedeniyle sürekli işçi kadrosuna/geçici işçi pozisyonuna geçirilemeyen alt işveren işçilerinden; bu Yönetmelik kapsamında eski hükümlü olduğunu belgelendirenler, sürekli işçi kadrosuna/geçici işçi pozisyonuna geçiş yapamadığı ilgili kamu kurum ve kuruluşunca Kurumdan talepte bulunmaksızın 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesi hükümlerine tabi olmak kaydıyla eski hükümlü çalıştırma yükümlülüğü kapsamında işe alınabilir."

TAŞERONA KADRO SONRASI PROMOSYON MÜJDESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıerğlu'nun taşeron işçilerin kadroya geçtikten sonra alacakları promosyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilerine müjdeyi veren Bakan, taşerondan kadroya geçenler geçmişte aldıkları maaşın 1.5 katını promosyon alacaklarını duyurdu. 

KADROLU OLAN TAŞERONUN MAAŞINA ZAM VAR MI?

Taşeron işçilerin kadro sürecine dair yapılan geçmiş açıklamalara göre kadroya geçen işçiler aynı hakları ile geçiş yapacaklardı. Bu nedenle kadrolu olan işçinin maaşında anormal bir artış beklenmediği söylendi. Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsüne geçecek olan taşeron işçinin mevcut ücretlendirmesinin devam etmesi bekleniyor. Bunun yanında daha önceden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamaya göre kadroya geçen taşeron işçiye 52 günlük ikramiye verilecek.  

4/B kadrosuna geçen taşeron işçilerinin maaşlarına yüzde 10 zam yapılacağı belirtildi. Konuya ilişkin açıklamalar yapan Bakan Sarıeroğlu, "4/C'den 4/B'ye geçecek kardeşlerimizle ilgili de kararnamemiz Resmi Gazetede yayınlanmış durumda. Yüzde 10 ücret artışı ile izin sürelerini düzenleyerek 4/C'den 4/B'ye emekçi kardeşlerimizin geçişi de 2 Nisan itibariyle gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

YORUMLAR 22
  • Ayse yeke 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben mugla milastan yaziyorum ayse yeke turker yekenin esiyim esimi eski hukumlu diye isten cikarttular ne olur bizlere yardimci olun sizler para pul istemiyoruz sadece cok zorduruma dustuk ev kira kirediler sadece esim turker yekiyi ise geri almanizi istiyorum gercek esim cokkotu bi durumda iyi geceler
    Cevapla
  • Döne 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım işten çıkan hükümler ne olacak iki ay oldu
    Cevapla
  • Muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım eski hükümlülerin sinav sonuçları nolacak
    Cevapla
  • Muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım ben kykda eski hükümlü den çalışmaktaydim hükümlü durumdan ret geldi ama bizim durumlarimiz ne olacak
    Cevapla
  • Yaşar TURHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    12 yıldır devlet hastanesinde çalışıyorum 24 yıl önce ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl ceza almıştım 2 nisan itibariyle işten çıkarttılar eski hükümlü belgesi menfi hakların iade kararı vermeme rağmen halen bir dönüş olmadı çoluk çocuk perişan olduk ne olacak eski hükümlülerin durumu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle