Dev satış sonrası Alman ortaktan ilk açıklama!

Avrupa'nın en büyük yayınevlerinden biri olan Axel Springer, bir soruya verdiği yanıtta Doğan TV'deki hisselerini tümüyle elden çıkaracağını duyurdu.

Dev satış sonrası Alman ortaktan ilk açıklama!
Dev satış sonrası Alman ortaktan ilk açıklama!
GİRİŞ 23.03.2018 14:08 GÜNCELLEME 23.03.2018 14:08
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Alman yayın kuruluşu Axel Springer, Doğan Grubu’ndaki hisselerinden ortaklığını çekti. Bloomberg’in haberine göre Almanya’daki en büyük yayın kuruluşu olan Axel Springer, Doğan Medya Grubu’ndaki hisselerini tümüyle elden çıkarma kararını bir kez daha ifade etti.

2007 yılından bu yana Business İnsider haber sitesinin sahibi Axel Springer yayın kuruluşu, Doğan Grubu’nun yatırımcıları arasında yer alıyordu. Springer, Doğan Medya Grubu’nun Demirören Holding’e satış ve devri gerçekleşince Doğan TV’deki hisselerini tümüyle elden çıkaracağını duyurdu.

 

Axel Springer’in yaptığı açıklamada “Şirketin şu anda Doğan TV Holding’de yüzde 7’lik bir payı var ancak bütünüyle çekilme konusunda kesin bir niyet ve buna uygun anlaşmalar bulunmaktadır” denildi.

Grup, 2006 yılında Doğan TV’nin hisselerinin yüzde 25’ini 375 milyon Euro karşılığı satın almıştı. 2009 yılında ise Springer’in Doğan Yayın Holding’deki hisselerinin oranı yüzde 29’a çıkmıştı. Axel Springer CEO’su Mathias Doepfner, Türkiye’ye yeni yatırım yapmayacaklarını ve Doğan Medya’da kalan paylarını 2022’ye kadar kademeli olarak satacaklarını açıkladı.

Hürriyet, CNN Türk, Kanal D ve Hürriyet gazetesini de bünyesinde bulunduran Doğan Holding geçtiğimiz günlerde satışını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Almanya’da Bild, B.Z., Die Welt gibi günlük gazeteleri çıkan Axel Springer’in 15 binden fazla çalışanı bulunuyor ve yıllık cirosu yaklaşık 3 milyar 290 milyon Euro.

YORUMLAR 30
  • Pillimınati 6 yıl önce Şikayet Et
    Hitler'in bir proje olduğunu bu Siyonistlerin almanyada her kurumda her taşın altından olması nedeniyle ayyuka çıktığının ispatıdır, NATO BM ve İsrail'in kuruluş tarihi kesin aynı dönemde olmuştur.
    Cevapla
  • KsK 6 yıl önce Şikayet Et
    %100 doğru tespit..
    Cevapla
  • Spieee 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne üretiyor fitne fesat
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ajan geleckte bizi böle bilirler aman bunlari ülkeye sokmayin.
    Cevapla
  • cahit57 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bile herşeyi net gösteriyor...
    Cevapla
  • osm786 6 yıl önce Şikayet Et
    dogan ülkeyi mi terk edecek vatan hainliginden yargilanacagini bilse satar tüm sirketlerini
    Cevapla
  • Strtejist 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne sandın ki... Elbette kaçacak. Yoksa medyayı elinden bedava alacaklardı. Çok ucuza sattı boşuna mı...Allahtan devlet vergisini alabilse. Sanmıyorum ya....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle