Gündemden düşmeyen Uber nedir? Uber Taksi nasıl kullanır?

Uber uygulamasından yararlanarak taksicilik yapan şoförlere gerçekleştirilen saldırılar sonrasında, Uber uygulaması gündemde yerini alarak yoğun bir şekilde adından söz ettirmeye başladı. Peki, taksicilerin tepkisini saldırı derecesinde ortaya koyduğu Uber nedir? Günümüzde 60'dan fazla ülkede hizmet sunmaya devam eden Uber Taksi nasıl kullanır?

Gündemden düşmeyen Uber nedir? Uber Taksi nasıl kullanır?
Gündemden düşmeyen Uber nedir? Uber Taksi nasıl kullanır?
GİRİŞ 14.03.2018 14:38 GÜNCELLEME 14.03.2018 14:39

Uber uygulaması, son zamanlarda taksiciler ve Uber kullanarak taksicilik yapan şoförler arasında meydana gelen saldırı derecesinde çatışmalar neticesinde en çok merak edilen ve hakkında detaylı bilgiye erişmek üzere sorgulanan bir konu haline geldi. Teknolojik alt yapıyı kullanarak kullanıcılara hizmet veren bu uygulamaya karşı olan taksi şoförleri; Uber uygulamasını kullanan diğer taksicilik yapan şoförleri müşteri gibi çağırıp, sonrasında gelen Uber aracına saldırı düzenliyor ve içerisindeki Uber şoförünü darp etme eyleminde bulunuyor. Tüm bu yaşanan olaylar sonrasında kullanıcılar gündemde büyük yankı uyandıran Uber'in ne olduğuna ilişkin hız kesmeden araştırmalarını sürdürüyor. Peki, mobil işletim sistemlerinin uygulama marketlerinde bulunan Uber nedir? Akıllı telefonlara indirilmesiyle birlikte yararlanmaya başlanan Uber Taksi nasıl kullanılır? 

UBER NEDİR?

 

 

Uber, Amerika Birleşik Devletleri merkezli uluslararası bir ulaşım şebekesi şirketidir.

Mobil işletim sistemlerinin uygulama marketlerinde yer alan Uber uygulaması ile birlikte yolcular akıllı telefonları üzerinde yer alan Uber uygulaması ile ilk olarak gidecekleri yeri harita üzerinden işaretleyerek bir Uber aracı çağırır. Ardından gelen Uber aracı, yolcuyu araç çağırırken belirttiği konuma götürür.

 Mobil uygulaması ile hizmet sunan Uber, günümüzde 60'tan fazla ülkede hizmet vermektedir.

2009 yılında kurulan Uber şirketinin sermayesi, 2015 başlarında toplam 2.8 milyar ABD dolarına ulaşmıştır.

uber

UBER TAKSİ NEDİR?

Travis Kalanick ve Garrett Camp, 2008 senesinde karlı bir Paris akşamında taksi bulmakta sorun yaşadılar. Böylece basit bir fikir buldular; bir butona dokunun ve bir araç bulun. Telefona indirilen uygulama ile yolcular kendisine en yakın şoförü bulabiliyor. Uygulamada kişi bulunduğu konumu bildiriyor bu sayede şoför yolcunun bulunduğu yere gidiyor. Ayrıca kredi ve banka kartı ile ödeme yapmak da mümkün oluyor. Yolcular taksiye binmeden önce bulunduğu konum ile gideceği yeri uygulamaya girerek yaklaşık ne kadar ödeme yapması gerektiğini de öğrenebiliyor.

UBER

UBER NASIL KULLANILIR?

UBER uygulaması Google Play’de ve AppStore’da bulunmaktadır. Bu sayede kullanıcılar akıllı telefonlarına UBER uygulamasını indirerek kendilerine uygun konumlarda araç bulabilme fırsatı elde edebiliyor.

1)Uber uygulamasını kullanmak için ilk olarak uygulama marketinden Uber uygulamasını akılllı telefona indirmek gerekmektedir.

2)Ardından uygulamaya telefon numarasıyla veya e-posta adresi ile kayıt olmak gerekecektir. Bu aşamaları tamamladıktan sonra Uber uygulamasının ana ekranı açılmaktadır.

3)Ana ekranda bulunan haritadan bir konum seçerek veya arama kutucuğuna gidilecek yer yazılarak bir Uber aracı çağırılmaktadır. Uber'de 3 farklı araç tipi bulunmaktadır. Bunlar Uber Taxi, Uber XL ve Uber Black'tir.

uber

4)Araç çağırma ekranında sürücü ile eşleşme sağlandıktan sonra sürücünün ve aracın bilgileri yer alacaktır. Plaka, sürücü adı, sürücünün fotoğrafı ve sürücünün puanı yolculara sunulmaktadır. Eğer sürücü beğenilmez ise araç çağırma işlemi iptal edilebilir. Araç çağırıldıktan sonra çevrenizdeki boş Uber aracı sayısına da bağlı olarak ortalama 10 dakika içinde belirttiğiniz konuma Uber aracı gelmektedir.

5)Ödeme yöntemi olarak da yolculuk sonunda nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Yolculuk sırasında ödeme yönteminizi değiştirmek için uygulama ekranınızı yukarı doğru kaydırın. Menü'deki Ödemeler öğesini açmak için kart numaranızın son 4 hanesine dokunun. Ödemeler'de Uber hesabınızla önceden ilişkilendirdiğiniz farklı bir ödeme yöntemi seçebilir ya da yeni bir ödeme yöntemi ekleyebilirsiniz.

UBER