Bakanlık açıkladı! Yarım milyarlık vurgun

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, halktan yüksek getiri vaadiyle para toplayan Çiftlikbank isimli oyunun ‘nitelikli dolandırıcılık’ olduğunu açıkladı.

Bakanlık açıkladı! Yarım milyarlık vurgun
Bakanlık açıkladı! Yarım milyarlık vurgun
GİRİŞ 08.03.2018 08:50 GÜNCELLEME 08.03.2018 08:57
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Çiftlikbank isimli oyun üzerinden yüksek gelir vaat ederek halktan para toplanmasına ilişkin şikayetler üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı önce inceleme, ardından soruşturma başlatmıştı. Bakanlık müfettişleri soruşturmayı tamamladı. Çiftlikbank üzerinden yapılan vurgunun “nitelikli dolandırıcılık” olduğuna karar verildi. Bakanlık, müfettiş raporu üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu, internet sitesinin de kapatılması teklif edildi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Kamuoyunun uzun süredir beklediği konuya ilişkin bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Soruşturma bitti. Çiftlikbank’la ilgili müfettişlerimiz raporlarını tamamladı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müfettişlerimiz raporların bir örneğini incelemesi için MASAK’a, diğer suretini de savcılığa gönderdi. Biz bakanlık olarak incelemelerimizi tamamladık, gerekli yerlere de suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Yarım milyarlık vurgun yapıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sanal oyun olan ve internet üzerinden gelir vaat eden Çiftlikbank’ın yasal olup olmadığı konusunda başvurular üzerine 29 Kasım 2017’de inceleme başlatmıştı. İnceleme sürerken SPK raporuyla Çiftlikbank tarafından yüksek gelir vaadiyle piyasadan yarım milyar lira toplandığı ortaya çıkmıştı. Yine sistemin “Bank” ifadesini kullanması, Bankacılık Kanunu’na aykırı bulunmuş ve Reklam Kurulu, 3 ay süreyle tedbiren durdurma cezası vermişti. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 14
  • Asımın nesli 6 yıl önce Şikayet Et
    Etrafımda buna para kaptıran insanlar varmış. Benimde sonradan haberim oldu.İlk defa Türk insanının bencilliğinin işe yaradığını gördüm (kendisi zengin olup başkasına söylememesi) bende bu tuzağa düşebilirdim Allah razı olsun
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım kapanmasını istemeyen çok kişi var
    Cevapla
  • Hulusi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kısa yoldan, emek harcamadan, yattığı yerden zengin olmak hayali hep dert olmuştur.
    Cevapla
  • rama 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bizim milletimiz ne kadar saf hemen kolay paraya tamah ediyorsun sonra adamlar seni çiftlik bankta sağıyor....biraz gözünüzü açın
    Cevapla
  • Anonim 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet dava açsa siteyi kapatsa ne olacak bu kadar insanın mağduriyetini kim karşılayacak. Bu kaçıncı vurgun bu konuda bi önlem alsanıza artık milletin evi yıkıldı evi. Kairos,epitelyum bide bu. Yahu hepsinde savcılıga verildi ama mağdur yine mağdur. Bir daha böyle bir şey olmaması adına bir şeyler yapmaya bakın.
    Cevapla
  • Mihenk 6 yıl önce Şikayet Et
    Kör mü yattığı yerden para kazanılamayacağını öğrensin millet! Çalışmadan üretmeden kısa yoldan oyun oynayarak para kazanacam diye helal mi haram mı diye bakmadan dalarsan kader sillesini yersin. O da ayn-ı adalet olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle