Senenin Yıldızları Ödülleri sahiplerini buldu

Yıldız Holding tarafından bu yıl 10. kez düzenlenen “Senenin Yıldızları Ödülleri”ne dünya genelinden 154 proje başvurusu aldı. Projeler arasından jürinin değerlendirmesiyle 27’si finale kaldı.

Senenin Yıldızları Ödülleri sahiplerini buldu
Senenin Yıldızları Ödülleri sahiplerini buldu
GİRİŞ 05.03.2018 13:36 GÜNCELLEME 05.03.2018 14:43

Kazanan ekipleri ana Jürinin değerlendirmesi ve çalışanların oyları belirledi. Senenin Yıldızları’nda yarışmaya gönderilen projelerden bu yıl elde edilen maliyet avantajı ise yaklaşık 150 milyon dolar oldu.

Tören sırasında Borusan CEO’su Agah Uğur’un ve Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü’nün yaptığı söyleşiyi keyifle dinledik. Sayın Uğur’un anlattıkları hepimizin ufkunu açtı. Günün en anlamlı konuşması ise Lee Shelby’den geldi. Talihsiz bir iş kazası sonucu her iki elini kaybeden Shelby’nin hikayesi, iş kazasının sonuçlarının sadece kişinin kendisini değil, ailesini de ne kadar olumsuz etkilediğini  gösterdi.

 

9 Kategoride dağıtılan ödüllerin belki de en dikkat çekeni ise Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in verdiği ödüldü.  Her sene farklı bir temaya verilen “Yönetim Kurulu Başkanı Ödülü” bu sene iş sağlığı ve güvenliği kategorisinde iki şirketimize birden verildi. Murat Ülker’in dediği gibi “ Hiçbir işimiz Çalışanlarımızın güvenliğini riske atacak kadar önemli değildir”.  

 Yıldız Holding başarılı bir 2017’yi geride bıraktı. Holding olarak 2017'yi 42,3 milyar TL ciro ile kapattı. Geçen yıl yüzde 22'lik bir büyümeye imza attı. 

Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, "Şu anda 14 ülkede toplamda 80 fabrikamız var, bunların 55 tanesi ülkemizde.  Tüm atıştırmalık grubumuzun Türkiye odaklı ihracat hedefi 900 Milyon TL.  Büyümemizin arkasında çalışanlarımızın, çiftçimizin, tüm paydaşlarımızın gücünü hissediyoruz. Tonlarca ham madde alımıyla çiftçiler ve aileleriyle birlikte 1 milyonu aşkın insana dokunuyor, hayatlarına değer katıyoruz. Bu vatan topraklarının markası olan Ülker’i çiftçimiz, onların aileleriyle birlikte ileriye taşıyoruz. Çiftçilerimizden her yıl 1 milyon tonu aşan hammadde alarak birlikte büyüyoruz. Bugün baktığımızda Türkiye’de bir şehir Ülker için çalışıyor diyebiliriz. Onlardan aldığımız güçle Türk ekonomisi ve istihdamı için çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıldız Holding, 2018 için ise ayrı bir heyecan yaşıyor. Türkiye’nin 81 ilinde 5600 mağaza ile geçtiğimiz yıl pazarın en hızlı büyüyen perakendecisi olan ŞOK Marketler’i halka arz sürecini başlattı. Şirket, 2017’de de 5000 kişiyi işe alarak istihdamını %11 artırdı. Holding ayrıca 2018’de günde 3 ŞOK mağazası açmaya hedefliyor.