Çiftlik Bank'tan sonra şimdi de onlar ortaya çıktı!

Üyelere para ödemeyi durduran Çiftlik Bank’a inceleme başlatılmasının ardından şimdide sanal ponzi oyunları ortaya çıktı.

Çiftlik Bank'tan sonra şimdi de onlar ortaya çıktı!
Çiftlik Bank'tan sonra şimdi de onlar ortaya çıktı!
GİRİŞ 18.01.2018 09:15 GÜNCELLEME 18.01.2018 09:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

 Anadolufarm, çılgıninekler, sütbank, bizimtavuklar gibi 200 site ortaya çıktı. 108’i incelemeye alındı.

Piyasadan yarım milyardan fazla para topladığı ortaya çıkan ve önceki gün ödemelerini durduran Çiftlik Bank'ın sanal ponzi oyunlarında buzdağının görünen kısmı olduğu ortaya çıktı. Devlet kurumlarının yaptığı incelemelere göre, hâlâ faaliyette olan 200'den fazla sanal çiftlik oyunu bulunuyor. Piyasadan 2 yılda 4 milyar TL'ye yakın para topladığı belirtilen şirketlerin çoğu Kıbrıs veya yurtdışı menşeli.

AYNI YÖNTEMİ KULLANIYORLAR

Ulaşılan bilgilere göre, Anadolufarm, çılgıninekler, sütbank, galeribank, yeşilbank, çiftlikshop, bizimtavuklar, İmecebank, gerçekçiftçi gibi sanal çiftlik oyunları da Çiftlik Bank benzeri yapılanma içinde. Çiftlik Bank'ın bakanlık denetimine alınmasının ardından ortaya çıkan sanal oyun sitelerinin üye sayısındaki artış da dikkat çekici. Özellikle Anadolufarm yapılanmasının on binlerce üyeye ulaştığı belirtiliyor.

100'DEN FAZLA SİTE DENETİMDE

Sanal çiftlik oyunları üzerinden kazanç vaat eden ve denetim altına alınan site sayısının ise 108 olduğu öğrenildi. Bu sitelerin birçoğunun denetim süresince yeni üye alımı yasaklandı.

SÜTBANK MERCEK ALTINDA

Özellikle Kayseri, Konya ve Gaziantep'te yoğun olarak yaygınlaşan Sütbank'ın projeleri de inceleme altında. Burada farklı internet siteleri ve bayilikler aracılığıyla örgütlenen dolandırıcıların, aynı yöntemlerle piyasadan yüzlerce milyon lira para topladığı ve üye sayılarının da son 3 ayda katlanarak arttığı ortaya çıktı.

İFŞA OLAN BAŞKA ADRESE TAŞINIYOR

Müfettişlerin incelemeleri, yeni nesil saadet zinciri olarak da tanımlanan bu sitelerin yedekli çalıştığını ortaya koyuyor. İfşa olan ya da kapatılan sitenin yerine yeni bir isimle başka birisi açılıyor. Mağduriyet oluştuğu dönemde devreye yeni siteler giriyor. İfşa olunan sitedekilerin mağduriyetleri bir süre yeni kurulan siteden sağlanıyor. İncelemeler, merkezi Yunanistan olarak görünen bir şirketin 30'dan fazla sanal ponzi oyun sitesinin sahibi olduğunu da gösteriyor.

PARALAR YA YURTDIŞINA YA DA BITCOIN'E

Önceki gün Çiftlik Bank'ın üyelerine gönderdiği iddia edilen bir videoda şirketin kripto paraüretim çiftliği kurduğu görülüyordu. Müfettişlerin incelemeleri de bu verileri doğruladı. Bu sitelerin Türkiye'den topladığı paraların önemli bir kısmı yurtdışındaki kripto paralara aktarılırken, bir kısmı da Kıbrıs üzerinden vergi cenneti adalara gönderiliyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • dogan 6 yıl önce Şikayet Et
    Milletimiz ne kadar merakli yattigi yerden para kazanmaya.Bugun,yarin aglamaya baslarlar paramiz gitti devlet bize sahip ciksin diye.Devlet ne yapsin aylardir basbas bagiriyorlar inanmayin diye.
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    SOSYAL KALKINMA PLATFORMU diye bi şeyde çıktı milletten para topluyor bununa bi inceleyip haber yaparsanız sevinirim.
    Cevapla
  • Altay 6 yıl önce Şikayet Et
    CNN Türk Online tarım oyunu tanıtım haberi yapıyor bir yandan da Çiftlik Bank 'ın üzerine en çok giden doğan medya nasıl oluyor yeni bir pazar savaşımı başlıyor?
    Cevapla
  • Kahraman 6 yıl önce Şikayet Et
    bitcoin üretiminde para nasil yurtdisina cikiyor kardeşim birazcik arastirin ya
    Cevapla
  • Rebelboy1903 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet El Atana Kadar Çiftlik Bank Ödemelerini Çatır Çatır Yapıyordu Vatandaş Asıl Zararı İnceleme Yaptığını Zanneden Bürokratlar İşini Bitirene Kadar Eziyet Çeker
    Cevapla