Bakanlıktan flaş Çiftlikbank kararı! Durdurdu

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, inceleme başlattığı "Çiftlikbank"ın reklamlarının 3 ay süreyle tedbiren durdurulduğu açıkladı.

Bakanlıktan flaş Çiftlikbank kararı! Durdurdu
Bakanlıktan flaş Çiftlikbank kararı! Durdurdu
GİRİŞ 05.01.2018 17:20 GÜNCELLEME 05.01.2018 17:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:                                                                                                                           

"Bilindiği üzere son zamanlarda kamuoyunda sıkça gündeme gelen 'Çiftlikbank' ile ilgili olarak,  Bakanlığımızın başlatmış olduğu incelemeler; gerek reklam ve tanıtımların yasalara uygun olup olmadığının denetimi, gerekse Bakanlığımız müfettişlerinin piramit satış yönüyle başlattıkları yerinde denetimleri ile devam etmektedir. Bu aşamada, firmanın gerçekleştirdiği tüm tanıtımlarda kullanmış olduğu 'Çiftlikbank' ifadesinin, Bankacılık Kanunu'nun 150'nci maddesine aykırılık teşkil ettiği tespit edilmiştir"

"GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ HALLERDE İDARİ PARA CEZASI DA UYGULANABİLECEKTİR"

"Gerekli izinler alınmadan 'Banka' ifadesinin gerçek ve tüzel kişiler tarafından ticaret unvanlarında, ilan ve reklamlarda kullanılması ilgili Kanun maddesi gereği yasak olup, tüketiciler nezdinde bu yönde bir algı ve güven oluşturulmasının ve tüketicilerin tecrübesizliklerinin istismar edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanarak, söz konusu reklamlar hakkında Reklam Kurulumuz tarafından üç ay süreyle tedbiren durdurma cezası verilmiştir. Gerekli incelemeler devam etmekte olup, firmadan konuyla ilgili görüş ve savunması alındıktan sonra yine Reklam Kurulumuz tarafından nihai karar verilecek, gerekli görüldüğü hallerde idari para cezası da uygulanabilecektir.  Verilecek nihai kararların kamuoyu ile paylaşılacağını ifade ederken, tüketicilerimizin bu ve benzeri oluşumlara karşı daha hassas ve ihtiyatlı davranmaları, tasarruflarını bu gibi alanlara yatırırken azami özeni göstermeleri gerektiğini önemle hatırlatırız"

YORUMLAR 9
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    bakın görün bunlarda fetöcü çıkacak mallara el konulmasın diye devrediyor zamanında bunlar harward a yüz milyon lira değerinde bilgisayar laboratuvarı kurmuştu onlara yapacağın yardımı ülkene yapaydın
    Cevapla
  • hsn 6 yıl önce Şikayet Et
    gayet güzel bir iş çıkarıyor çiftlikbank hem de yerli ürünleri de on numara güzel meyve veren ağaç taşlanır gerçekten
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    sistem dörtdörtlük bir sistem 6 ay dır üyeyim 20.000 yatırdım 6 ayda hem yatırımımı büyüttüm (40.000 civarında) hemde aylık belli miktarlarda toplamda 10.000 tl para cektim. yatırımımıda arttırdığım için çektiğim miktarda her ay artıyor. para çekim talebimi yapıyorum banka hesabıma 10-15 dk kada geçiyor. bunları duydukçada sadece gülüp geçiyorum
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Çiftlik BANG olsaydı
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    çiftlikbank bir ponzi sistemidirdir yani saadetzinciri,hızlı parlar piyasada iyi işler yapıldığı intibası uyandırırlar sonrada bianda kaybolurlar. Şuanda çiftlikbank adına olan şirketler devlete verdikleri beyanatta zarar ediyor gözüküyolar,sistem aslında üyelerinden topladıkları paraları tekrar üyelere küçük parçalar halinde kar vererek işliyor,geri kalan paralarıda borsada değerlendiriyorlar çiftlik şarküteri gibi vitrinde görünen isimler ise sadece vatandaşın önündeki perde ,perdenin arkasında genellikle borsa,forex gibi işler dönüyor, ülkemizde aslında yeni olan birşey değil bu çocukluğumdan hatırlarım TİTAN saadet zinciri vardı aynı şekilde dolandırıcık yapan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle