Dev şirketlerin CEO'ları yatırıma geliyor

Dünyanın en büyük çokuluslu şirketlerinin yöneticilerini buluşturan Yatırım Danışma Konseyi'nin dördüncü toplantısı 11 Haziran'da İstanbul'da yapılacak

Dev şirketlerin CEO'ları yatırıma geliyor
Dev şirketlerin CEO'ları yatırıma geliyor
GİRİŞ 07.06.2007 08:45 GÜNCELLEME 07.06.2007 08:45

Türkiye'nin imajının güçlendirilmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarını yürütmek için oluşturulan Yatırım Danışma Konseyi, dördüncü toplantısını 11 Haziran'da İstanbul'da yapacak.


Geçen yıl yapılan Yatırım Danışma Konseyi toplantısına 18 çokuluslu şirketin yöneticileri katıldı. Platformda, çokuluslu şirketlerin üst düzey yöneticilerinin yatırım yeri seçimi konusundaki bilgi birikimlerinden faydalanarak, Türkiye'deki yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarına uluslararası bir perspektif kazandırmaya çalışılacak.

10 şirket katılmıyor
Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıya IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu ve 21 uluslararası şirketin CEO'su katılacak. Önceki toplantılara katılan Avrupa Yatırım Bankası Başkanı bu toplantıda bulunmayacak. Önceki üç toplantıya katılan şirketlerin 10'a yakınının dördüncü toplantıya katılmayacağı belirtiliyor. Bu değişiklikte, ekonomi yönetiminin, Türkiye'yi yakından ilgilendiren sektörlerdeki şirketlerin katılımını özellikle tercih etmesinin etkili olduğu belirtiliyor.

Kimler katılıyor?
Yatırım Danışma Konseyi'nin önceki toplantılarının tamamına katılan Arcelor, BNP Paribas, Citigroup, Fiat, Hyundai, Iscar, Metro Group, Nortel Networks, Siemens, Toyota ve Unilever'in bu toplantıda da bulunması bekleniyor. Toplantıda bazı bakan ve bürokratlar da hazır bulunacak.


2006'da 18 şirket yöneticisi gelmişti



* Alshaya (Muhammed Alshaya)
* American Int. Group (Jacob A. Frenkel)
* Arcelor (Paul Matthys)
* BNP Paribas (Jacques de Larosi
* Cisco Systems (Charles H. Giancarlo)
* Citigroup (Michael Klein)
* Corus (Phillippe Varin)
* Eldorado Gold Corp. (Paul N. Wright)
* Fiat (Paolo Monferino)
* Groupe Danone (Jacques Vincent)
* Hyundai (Joong Geol Kim)
* Iscar (Stef Wertheimer)
* Metro Group (Hans-Joachim Koerber)
* Mitsui (Yasuo Hayashi)
* Nortel Networks (Darryl Edwards)
* Siemens (Johannes Feldmayer)
* CityCityToyota (Yoshimasa Ishii)
* Unilever (Diego Bevilacqua)


(Takvim)