Hükümet düğmeye bastı! Oyun bitiyor...

Tüketicilerin gramlar üzerinden yanıltılmasının önüne geçmek için düğmeye basıldı. Paketlemeye standart getirilecek. Kilogram fiyatı büyük yazılacak.

Hükümet düğmeye bastı! Oyun bitiyor...
Hükümet düğmeye bastı! Oyun bitiyor...
GİRİŞ 29.09.2017 09:04 GÜNCELLEME 29.09.2017 09:09
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Hükümet; bakliyat ve yağ ürünleri başta olmak üzere küsuratlı gramlar üzerinden tüketicinin yanıltılmasının önüne geçmek için harekete geçti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçireceği yeni uygulama ile birlikte ürünlerin paketlemesine standart getirilmesi öngörülüyor. Ürünler 250, 500, 750 gram gibi hesaplanması kolay miktarlarda paketlenecek.

Ürün etiketlerinde yer alan kilogram fiyatı da gramaj da tüketicinin rahatça okuyabileceği büyüklükte yazılacak.

Bu sayede hem tüketici korunacak hem de gramaj eksiltilmesi yolu ile haksız kazanç sağlayan firmaların önü kesilmiş olacak.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 28
  • yorumcu74 6 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatlandırmaya da el atılmalıdır. 9.99 TL, 99.99 TL gibi yanıltıcı fiyatlandırmaların önüne geçilmelidir. Hiçbir zaman para üstü 1 krş. verilmemektedir. Gizli enflasyona sebep olmaktadır.
    Cevapla
  • m.g 6 yıl önce Şikayet Et
    once vergiye standart gelsin bu ne habire cakiyolar cebimize uc kuruş kalmasin hep devlete maasimin 3te biri devlete gidiyo zengine hep af yeter artik
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Bazen gram bölümünü okumak için büyüteç kullanıyordum.
    Cevapla
  • oflu mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel uygulama.fiyatlardada 4.99-2.99 gibi rakamlar yasaklansın bir kuruşu vermeyip tam para alıyorlar.müşterilerin en sevmediği şeylerden biri
    Cevapla
  • Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakmak isteyen bakar kg fiyatına.. zira pekçok market artık kg fiyatını etikete yazıyor. Dalga geçer gibi bunlar da iyi bir iş yapmışlar gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle