AVM'ler kapanıyor, milli servet heba oluyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, plansız ve kontrolsüz açılan AVM'lerin milli servetin heba olmasına neden olduğunu belirtti.

AVM'ler kapanıyor, milli servet heba oluyor
AVM'ler kapanıyor, milli servet heba oluyor
GİRİŞ 11.09.2017 11:35 GÜNCELLEME 11.09.2017 12:37
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Palandöken, "Ankara'da kapanan 8 AVM'ye yarım milyar liradan fazla yatırım yapıldı. Plansız ve kontrolsüz açılan AVM'ler sadece çevredeki esnafın kapanmasına değil, aynı zamanda milli servetin heba olmasına da neden oluyor. Ankara'daki bu durum diğer şehirler için örnek olsun ki Türkiye, ABD gibi AVM çöplüğüne dönmesin" şeklinde konuştu.

AÇILMADAN KAPANAN AVM VAR

Bir AVM'nin sonradan hastaneye dönüştüğünü söyleyen Bendevi Palandöken,

"Dükkanlara yeterince talep olmadığı için neredeyse hiç açılmadan kapanan AVM var. Yeni yapılan AVM'ler nedeniyle rağbet görmediği için yıkılan iki AVM'nin yerine yine AVM yapılıyor. Bir AVM, sonradan hastaneye çevrildi. Bir başkası metruk bir bina olarak duruyor. Bütün bunlar göz önündeyken yeni AVM inşaatları da hızla devam ediyor. Herkes Ankara'nın kapasitesinin üzerinde AVM yapıldığını söylerken, yeni yapılan inşaatlar ise Ankara'nın ileride tam bir AVM çöplüğüne döneceğine işaret ediyor. Bu yatırımlar milli servettir. Esnafa da, vatandaşa da yazık oluyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • çorumlu 6 yıl önce Şikayet Et
    esnaf olarak yazıyorum. ezbere konuşanlar olmuş bol bol. esnaftan dert yanan,avm sevicilerle dolmuş burası. esnaf etiketsiz adamına göre fiyat söylüyormuş evet doğru. bizi pazarlıkla çileden çıkaran müşteriler için onlara ayrı fiyat çekiyoruz. avm lerde pazarlık yapamayanlar hırsını bizden çıkarıyorlar. bize uyanıklar sadece
    Cevapla
  • MilleT 6 yıl önce Şikayet Et
    hiç sevmediğim mekanlar avmler.
    Cevapla
  • eyüp 6 yıl önce Şikayet Et
    avm de fiyatlar üzerinde yazıyor herşeyin,eskiden esnaf adamına göre fiyat söylüyordu neoldu şimdi yerini avmler aldı.
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Küçük. Esnafı bitirdiler bu avmler orta direk die bişey kalmadı dükkan sahipleri hep aynı kazanan hep onlar herşeyi kararında yapsak sorun yok avm çöplüğüne döndü ülkemiz hükümetimizi seviyoruz ama keşke bu yanlış politikadan dönseler
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Avm kültürü bize ters. Avm kültürüyle yetişen gençlik" hırs, hız, haz, tarz" tutkunu oluyor. Avm ler girdiği şehri manen bitiriyor . Kapitalist düşüncenin icadı. Belirli marka ve ürünler sessiz ve sedasız dayatılıyor.Tümden kapatılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle