Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Koyun ve Dana fiyatları kaç TL'dir?

Kurban Bayramına az bir zaman kala binlerce vatandaş gözünü kurbanlık fiyatlarına çevirdi. Peki bu sene küçük baş kurbanlık fiyatları ne zaman? Büyük baş kurbanlık fiyatları arttı mı? İşte detaylar

Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Koyun ve Dana fiyatları kaç TL'dir?
Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Koyun ve Dana fiyatları kaç TL'dir?
GİRİŞ 26.08.2017 12:35 GÜNCELLEME 26.08.2017 12:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

1 Eylül cuma günü itibariyle başlayacak Kurban Bayramı öncesi binlerce kişi gözünü 2017 kurbanlık fiyatlarına çevirdi. Geçtiğimiz günlerde göreve getirilen yeni Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya gözler çevrilirken beklenen açıklamada geldi. Peki bu yıl büyük baş kurbanlık fiyatları ve küçük baş kurbanlık fiyatları en az kaç TL olacak. İşte güncel kurbanlık fiyatları ile ilgili gelişmeler...

DİYANET VEKÂLET KURBANLIK BEDELİNİ AÇIKLADI!

2017 Kurbanlık fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun vekalet kurban bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 600 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Yaptığı açıklamada Türkiye'de 275 merkezde, yurt dışında 135 ülke ve 400 bölgede, yaklaşık 275 bin hisse kurban kesimini planladıklarını belirten Tutkun dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların kurban coşkusunu yaşanması için çalıştıklarını dile getirdi.  Diyanet Vakfı’na vekâlet vermek isteyen vatandaşlar için, “Türkiye'den vekâlet vermek isteyen vatandaşlarımızın yurt içinde kurbanlarının kesilmesi için 850 lira, yurt dışında kurban vekâleti için ise 600 lira bedel belirlendi. Yurt dışından kurban vekâletlerini verecek vatandaşlarımız ise 150 avro üzerinden belirlenen rakamlarla, vekâletlerini TDV'ye ulaştırmış olacak.” Açıklamalarında bulundu.

Kredi kartıyla kurbanlık alınır mı? Taksitle kurban kesenler...

OSMANİYE BELEDİYESİ KURBANLIK FİYATLARINI AÇIKLADI

Kurban Bayramı’na yaklaşırken Osmaniye Belediyesi’nin başkanlığında kurulan komisyon kurbanlıkların satış fiyatlarını belirledi. Başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer’in yaptığı fiyat tespit komisyonunda, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Küçük, Tarım İl Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Dr. Yusuf Göktaş ve Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Bozkurt katıldı. Komisyonun aldığı karara göre kurbanlık hayvanların kilogram fiyatını sarıbaş, merinos, erkek keçi için 14,00 TL, mor koyun, kangal koyun ve Van beyaz koyun için 13,50 TL, büyükbaş hayvanlardan tosun 15,00 TL, düve 14,00 TL, kısır inek 12,00 TL olarak belirlendi.

kurban-fiyatları-kaç-tl

DİŞİ DÜVE KESİMİ YASAK

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in dişi düve kesimine yasak getirildiğine dair açıklamasına karşın Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu ise, dişi düve kesiminin zaten yasak olduğunu, ancak yeniden gündeme getirilmesinin caydırıcı olacağını belirterek, kararı olumlu bulduklarını belirtmişti. Ahmet Kıroğlu yaptığı açıklamada, "Böyle bir yasak zaten vardı, ama uygulanmıyordu. Bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Hayvan sayısının çoğalmasını sağlamalıyız. Normalde de düve kesilmemesi lazım. Dişi olmazsa üretimi yapamayız. Biz bunu baştan beri savunuyoruz." İfadelerine yer verdi.

2017 KURBAN FİYATLARI

Kurban Bayramı’na sayılı gün kala Türkiye’nin dört bir yanında kurban çadırları kurulmaya başlandı. 2017 fiyatlarını merak eden vatandaşlar, farklı çadırlara giderek bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Yakacık'taki kurban satış ve kesim alanında büyükbaş kurbanlıklar 7 ile 18 bin, küçükbaşlar ise 750 ile bin 500 lira arasında satılıyor. İşte bazı illerdeki kurbanlık fiyatları!

Ankara'da Yenimahalle Yakacık'taki kurban satış ve kesim alanına Çorum'dan gelen kurban satıcısı Ahmet Doğan, bazı vatandaşların kurban fiyatlarını pahalı, bazılarını ise makul bulduğunu söyledi.

Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 7 ile 15 bin lira arasında değiştiğini belirten Doğan, her yıl en çok satışı hafta sonları yaptıklarını, gelecek hafta sonunda satışların artacağını düşündüklerini ifade etti.

Ankara'ya 35 hayvanıyla Kars'tan gelen Atilla Çeyil ise genel olarak satış fiyatlarının kendilerini memnun etmediğini, maliyetin yüksek olmasından dolayı tatmin edici fiyatlarla satış yapamadıklarını söyledi. Çeyil, büyükbaş kurbanlıklarını için 9 ile 12 bin lira arasında satışa çıkardığını söyledi.

Pazara Kars'tan gelen Yunus Sağlam, bu sene ekinlerin az olması nedeniyle geçen seneye oranla fiyatların biraz daha yüksek olduğunu, büyükbaş kurbanlıkları 9 ile 18 bin lira arasında sattığını anlattı. Bu yıl satışların çok iyi gittiğini belirten Sağlam, Ankara'ya 40 kurbanlık ile geldiklerini, 32 kurbanlığı şimdiden sattıklarını ifade etti.

Küçükbaş kurbanlık satan Hüseyin Ak, küçükbaş kurbanlıkların fiyatlarının 750 ile bin 500 lira arasında değiştiğini belirterek, pazardan elindeki 165 küçükbaş kurbanlığın hepsini satarak ayrılmak istediğini söyledi.

YORUMLAR 8
  • hsn 6 yıl önce Şikayet Et
    vala ben aldım çok hesaplı millet abartıyor 1500yukanormalde rı hise yok
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni gelen bakanda bu gidişata dur diyemez artık et yemek hayal allahtan kurban bayramımız var senede bir gün yıllarca belediye başkanlığı yapmış adamdan bakanmı olur belediyeler ütetmez mütahit ile birlikte gelen paraları yer
    Cevapla
  • MD. Edep..Edep... 6 yıl önce Şikayet Et
    Aziz gibiler onu yapma bunu yapma millete akıl vereceğine biraz bu milletin gelir seviyesini yükseltmek için gayret göstersen, elin gavuru 10-15 Tl.ye et yerken, arabayı benzini, senin yarı fiyatına alırken Müslüman kardeşinin ucuz et talep etmesi seni rahatsız mı etti, kardeşim sizler gerçeklerden uzak, garip bir düşüncedesiniz...
    Cevapla
  • Aziz 6 yıl önce Şikayet Et
    Et yemiyorsun ama internete aylık et fiyatından fazla para veriyorsun yıllık hesaplasın ,bir kurban parası internete para veriyorsun.Fakirlik edebita bayatladı. Herkesin evinde lcd ,led tv telefon pc ...neyse kime ne anlatıyorsak ...
    Cevapla
  • anadolu 25 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıymetli , haber 7 teşekkürler....aydınlatıcı ve güncel bir haber....
    Cevapla
  • kimbıl 6 yıl önce Şikayet Et
    bugünkü enflasyon şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda yüzde 17'yi bulan artışın uygun olduğunu düşünüyoruz."yani piyasa diyorki gerçek enflasyon bu! bazıları ise hala enflasyon 5-7 vs ile uğraşıyor banka fazilerinin yüksekliğine işaret ediyor.banka faizi piyasa nabzını tutar rakam ne ise enflasyonda odur.nokta.
    Cevapla
  • malatya 6 yıl önce Şikayet Et
    merak edeyorum 20 tl asagı tosun varmı koc 23 tl ıst
    Cevapla
  • maalesef 6 yıl önce Şikayet Et
    et tüketiminde ab nin gerisindeyiz ilginç olarak et fiyatında kişi başı gelire göre zirvedeyiz.düzelirmiyiz!!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle