Türkiye için korkutan rakam!

GfK'nın yaptığı çalışma, sigara kullananların günde ortalama 17 sigara içtiğini, tiryakilerden yüzde 14'ünün bir yıl içinde sigarayı bırakmayı planladığını ortaya koydu.

Türkiye için korkutan rakam!
Türkiye için korkutan rakam!
GİRİŞ 05.08.2017 17:23 GÜNCELLEME 05.08.2017 17:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Araştırma kuruluşu GfK, bu yıl Türkiye genelinde bin 175 kişiyle görüşerek, kişilerin sağlıklı yaşam ve yemek yeme alışkanlıklarını araştırdı.

Buna göre, katılımcıların yüzde 85'i kahvaltı yaptığını, yüzde 69'u öğle yemeği ve yüzde 91'i de akşam yemeği yediklerini belirtirken, bireylerin ara öğün tüketiminin düşük kalması dikkati çekti.

Katılımcıların yüzde 9'u sabah ile öğle arası, yüzde 12'si ise öğle ile akşam arası atıştırdığını kaydetti.

Katılımcılara kişisel sağlık ve zindelikleri için hangi unsurlara önem verdikleri sorulduğunda, ilk sırada yüzde 84 ile "yeterince su içmek" yer aldı. Bunu, yüzde 82 ile "iyi bir gece uykusu", yüzde 80 ile "sağlıklı ve besleyici yiyecekler tüketmek" takip etti.

SİGARA KULLANIMI

Öte yandan katılımcıların yüzde 42'si sigara kullandığını belirtirken, sigara içtiğini söyleyen kadınların oranı yüzde 31, erkeklerin oranı yüzde 54 olarak kayda geçti.

Sigara tüketenler bir günde ortalama 17 adet sigara içtiğini ifade ederken, günde 1 paket kullandığını belirtenlerin oranı yüzde 17, 10-19 adet içtiğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 8 oldu.

Sigara içenlerin yüzde 14'ü önümüzdeki 1 yıl içinde sigarayı bırakmayı planladıklarını belirtti. Sigarayı bırakmak isteyenlerin yüzde 60'ı bu alışkanlıklarından sağlığa zararlı olması nedeniyle vazgeçmek istediklerini dile getirirken, bu grubun yüzde 28'i yaşadıkları sağlık sorunlarını, yüzde 24'ü ise kokusundan rahatsız olmalarını temel neden olarak gösterdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Ordulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Haram olduğunu öğrenince ayni günde tövbe edip bıraktım. Mekruh felan yalan. Bariz haram. Yirmi yıldır içiyordum. Şukürler olsun 8 ay önce bıraktım ve sağlığıma kavuştum. Param da cebimde kaldı !
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben sigarayı bırakınca daha çok para harcamaya başladım hem de kaç ay boyunca o yüzden yeniden başladım haram olduğuna gelirsek haram olduğunu ne Allah Ne Resulü söylüyor tütünlerin tütünün haram olduğuna dair ne Kur'an'da ve sünnette bir şey yazmıyor Allah azze ve celle Peygamberimize o resul size kötü ve çirkin şeyleri haram kılar diyor bunu sigarayla özdeştiremezsin gidip peygamberimizin sözlerine baktığımız zaman yani o Resul onlara kötü çirkin şeyleri yasaklar diyor ya Peygamberimizin hadislerine baktığımız zaman yine tütünle ilgili yasak bir şey göremiyoruz Sigara içmek iğrençtir Ama hiç bir Allah'ın kulu haram diyemez bıraksam Bile bunu savunurum kimse sigaraya haram diyemez
    Cevapla
  • Mazlum 6 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Ordulu kardeşim. ÎNŞALLAH herkes başta sigara olmak üzere tüm zararlı maddelerden uzaklaşırlar. Sigara ve alkolle sıkıntıları unutmaya çalışmak hem yanılgı hemde başka sorunlara davetiye çıkartmaktır. Selametle kalınız.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederim. Yalniz sigaranin pisligi öyle 8 ayda cikmiyor malesef. ciger kendini temizleyene Kadar 15, 20 sene sürüyor. tabi git gide iyi hisseder insan kendini ama cok uzun bir sürec bu
    Cevapla
  • demir ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Sigara içme özentitisi son yıllarda bayanlarda hızla yükselmiştir sigara toplumsal bir felakettir ikna yöntemleri çoğaltılmalı
    Cevapla