Adım atıldı! Devler Türkiye'de üretilecek

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Fayat “Ekimde dev İtalyan moda markalarının distribütörlerini deneyimli üreticilerle buluşturup, Türkiye’de üretime ikna edeceğiz” dedi.

Adım atıldı! Devler Türkiye'de üretilecek
Adım atıldı! Devler Türkiye'de üretilecek
GİRİŞ 23.06.2017 13:39 GÜNCELLEME 23.06.2017 13:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ve takip eden süreçte yabancı alıcıların ülkeye gelme sıklıklarının çok azaldığını ve Türkiye'de katma değerli ürün ihracatının yüksek adetli ama katma değeri düşük olana kaymaya başladığını söyledi. Bunun önüne geçmek için yeni bir modeli hayata geçireceklerini ifade eden Fayat, "Ekimde 'Why Turkey' konulu bir konferans düzenliyoruz. Burada neden Türkiye'de üretim yapılması gerektiğini yabancı alım gruplarına ve distribütörlere anlatacağız. Yapacağımız ikili iş görüşmelerinde dünyaca ünlü İtalyan markaların distribütörlerini de ağırlayacağız. Ünlü İtalyan markaların üretimlerini Türkiye'de yaptırıp Ortadoğu ve Körfez ülkelerine satışını sağlamak için çalışıyoruz. Bunu başarabilirsek yeniden katma değerli ihracata dönebiliriz" diye konuştu.

KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ

İkili görüşmelerde 3-4 milyar dolarlık iş anlaşmasına imza atılmasını hedeflediklerini vurgulayan Fayat, "Türkiye'ye güvenlik gerekçesiyle gelmek istemeyen müşterinin ayağına gitmeye de devam edeceğiz" dedi.

YERİNDE TEŞVİK İHRACAT KAYBINI KAPATIR

2016'da yaşanan sıkıntılı sürecin ardından ihracat hedefinin yüzde 7-8 altında gerçekleştiğini ve sektörün 1 milyar dolar eksi yazdığını ifade eden Fayat, "Bu durum 2017'nin ilk altı ayında da devam etti. Buna rağmen Cumhuriyet tarihinin en büyük teşvikleri verildi. Bu çok değerli. Ancak teşvik almak için Doğu ve Güneydoğu illerine yatırım öne çıkarıldı. Yatırımın artması için en azından 1 yıl yerinde teşvik verilmesi gerekiyor" dedi. Bu sürede şirketlerin hazırlık yapacağının altını çizen Fayat, "Bu yabancı yatırımcı için de çok önemli" diye konuştu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 10
  • m m 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki cogu giyim firmaları cok kalitesiz ferumar kullanıyor en azından daha kaliteli ferumar kullanıp parasını ilave etsinler feruma bozuldugu zaman giyisi hic bir ise yaramıyor herkes giyisi alırken önce kaliteli ferumarı oldugunu konrol etsin
    Cevapla
  • yetmez 6 yıl önce Şikayet Et
    evet evet ürkkiyeyi gelin moda diye bu ümmeti çırılçıplak soydunuz devam edin yatırımlarınıza bu yetmez bu milletin avrupanın gavurn giyim tarzını aşması lazım.
    Cevapla
  • enişte 6 yıl önce Şikayet Et
    tekstil oda başkanları kendi ceplerini doldurmaktan başka birşey yapmıyor. Emin olun bu anlaşma sonrası sadece kendi fabrikalarında üretim yaparlar. İşini düzgün yapan onlarca fason atölyesi var ve hiç bir destekleri yok. Önce kendi srs tse denetim sistemimizi kurmamız , kalite markamızı kabul ettirmemiz gerekinden her gelenin önünde el pençe duruyorsunuz.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    galip olan allahtır.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    once ikna edin sonra haberini yapin dereyi gormeden pacayi sivamayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle