PTT sürpriz memur alımı: PTT’ye 2500 alım daha yapılacak

PTT memur alımı ile 2 bin 500 personel istihdam edileceği açıklandı. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik tarafından yapılan PTT personel alımı açıklaması vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Hatırlanacağı üzere PTT daha önce 2 bin 500 kişiyi istihdam etmişti. Son personel alımının tamamlanması ile 2017'de PTT tarafından gerçekleştirilen istihdam sayısı 5 bin kişiyi bulacak.

PTT sürpriz memur alımı: PTT’ye 2500 alım daha yapılacak
PTT sürpriz memur alımı: PTT’ye 2500 alım daha yapılacak
GİRİŞ 25.05.2017 15:37 GÜNCELLEME 25.05.2017 15:37

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan PTT personel alımlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıklamasında yılın ikinci yarısında 2500 personel alımının yapılacağını ifade etti. Bakan Arslan'ın konu ile ilgili açıklamaları şöyle oldu;

Konu hakkında bilgilendirme yapan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılının iki döneminde 2 bin 500’er kişiden bu yıl toplamda 5 bin yeni PTT çalışanı alınacağını açıkladı. Aynı zamanda şube sayısının da çoğaltılacağını söyleyen Arslan; “250 değişik hizmet çeşidi ile vatandaşıma hizmet ediyoruz. ‘Dünya markası olacağız’ hedefini göz önünde bulundurduğumuzda bununla yetinmememiz gerektiğini ve PTT’nin dünyayla entegre olmuş ağını düşündüğümüzde, biz inşallah bu hizmet yelpazesini çok daha fazla genişletip çok daha fazla büyüteceğiz. Bunun için de bu yıl 2 bin 500 yeni çalışma arkadaşımızı aileye katacağımızı ifade etmiştik ki bunlarla ilgili süreç yürütülüyor. Bu senenin ikinci yarısında bir 2 bin 500 kişi daha aileye katacağız. Bu sene 5 bin kişiyi aileye katmış olacağız. Ülkemiz 2023 hedeflerine yürürken, PTT iş yeri sayısını ülkemiz genelinde 15 bine çıkaracağımızı duyuyoruz. Ne kadar teknolojiye ayak uydurursanız uydurun, ne kadar iş yerlerini teknolojiyle donatırsanız donatın, misafirlerinize, müşterilerinize güler yüzle dokunmanız lazım. 15 bin iş yeri düşünürken de, çalışma arkadaşlarımızın sayısını 100 bine çıkaracağımızı ve hizmet kalitemizle, güler yüzle ülkemizin 2023 hedeflerine katkı sağlayacağımızı burada sizlerle paylaşmak istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

a) 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.
b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak. NOT: 13/02/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir.
c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.
ç) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
d) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.
e) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.
f) Atanacağı pozisyon için ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olmak (Son başvuru tarihi olan 18/02/2017 tarihi itibariyle mezun olmak).
g) Yapılacak “sözlü sınavda” başarılı olmak.
ğ) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.
h) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.
ı) 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak
a) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için;