Artık trafik cezaları elektronik ortamda

Trafikte yeni bir dönemi başlatan düzenleme Meclis’ten geçti.

Artık trafik cezaları elektronik ortamda
Artık trafik cezaları elektronik ortamda
GİRİŞ 19.05.2017 08:55 GÜNCELLEME 19.05.2017 09:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle trafik cezaları ve karayollarındaki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları da dahil bir çok idari para cezası artık vatandaşlara elektronik ortamda gönderilecek.

Düzenlemeye göre, elektronik ortamda yapılan tebligat, muhatabın elektronik posta adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılacak. Bu yöntemle postadan kaynaklanan sıkıntıların aşılması hedefleniyor.

Yılda ortalama 6 milyon trafik cezası yazıldığına dikkat çekilerek, yeni sistemin hem zaman hem de maddi tasarruf sağlayacağı belirtiliyor.

Her posta için 6 lira ödeme yapıldığı belirtilen mevcut sisteme göre, yeni sistemin sadece trafik cezalarında 36 milyon liralık tasarruf sağlayacağı vurgulanıyor.

YORUMLAR 6
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    artık bu saçma sapan ceza sistemine bir son versinler kan emici bir sistem bu hakkımı helal etmiyorum artık araçlara ve yollara uygun hız sınırı getirsinler.vatandaşı pusuya düşürüp ceza yazmasınlar.
    Cevapla
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    bu uygulamayı bir eğitim olarak görmüyorum Sadece ve sadece para toplamak amaçlı olduğunu düşünüyorum
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    peki e mail adresi olmayanlar ne yapacak :)))
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    ben ceza yemişim teblig edilmedi haberim yok ama faiz işlemiş. başka ceza yedim ödeme yaparken tebliğ edilmeyeni öğrenmiş oldum. faiziyle ödedik madur edildik yani. zaten ceza yani devlet için tamamı kar. neyin zararının hesabı yapılıyor anlamadım. cezadan zararmı ediyorki. postada para kazansın. heççç
    Cevapla
  • selimoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen.ikamet değiştirdiğim halde ceza eski adrese tebliğ edilmiş.sistemlerini güncellemiyorlar.erken ödeme indiriminden faydalanamadım.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence otomatik telesekreter arayıp bilgi vermeli cezanız var diye zor birsey degil herinsan mail takip etmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle