Başbakan'dan Topbaş'a 'Uçak' talimatı

Başbakan Binali Yıldırım, Artvin'deki baraj göllerine çevre illerden ve İstanbul'dan deniz uçaklarıyla sefer yapılacağının müjdesini verdi. Bu kapsamda İBB bir şirket kuruyor.

Başbakan'dan Topbaş'a 'Uçak' talimatı
Başbakan'dan Topbaş'a 'Uçak' talimatı
GİRİŞ 15.03.2017 19:46 GÜNCELLEME 16.03.2017 07:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Artvin'de 2002'de 22 kilometre olan bölünmüş yolun bugün 45 kilometreye çıktığını, Artvin-Rize arasındaki 87 kilometrelik sahil yolunun tamamlandığını aktaran Başbakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hopa'ya bir balıkçı barınağı yapıyoruz, Arhavi'ye organize sanayi yapıyoruz. Üniversiteden şehir merkezine teleferik kuruyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapıyoruz, teşekkür ediyoruz. O da sizin hemşehriniz ama şimdi ona bir görev daha veriyoruz. Kadir Bey'e diyoruz ki 'Artık Artvin'in bu kadar barajı var, bu barajlara deniz uçaklarıyla yolcu taşıyalım. Trabzon'dan taşıyalım, Samsun'dan taşıyalım, İstanbul'dan taşıyalım, güzel olur değil mi? Tamam mı Başkan?' Kadir Başkan, bu projeyi de gerçekleştirecek. Memleketine büyük hizmetleri var, bunu da sizin için yapacak."

TOPBAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ: HAZIRLIKLARI YAPIYORUZ

Başbakan Yıldırım'ın bu talimatı ile ilgili açıklama yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bir havayolu şirketi kurmak için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirterek Türkiye'deki uygun şehirlere ulaşım hizmeti vereceklerini, İBB'nin kuracağı havayolu şirketinin bünyesinde baraj gölleri de dahil olmak üzere suya iniş yapabilen deniz uçaklarının da bulunacağını kaydetti.

YORUMLAR 8
  • keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah başkanımız bu ulaşım ve iltişim baraş konularında ve gördük devlet kurumlarını yönetmede üstüne yok maşallah.. reisin yanına böyle yiğitler olsun inşallah..
    Cevapla
  • macahel 7 yıl önce Şikayet Et
    sayin basbakanim artvin yapilanlara tesekkur ediyoruz.yilan hikayesine sonen Cankurtaran tuneli artik acilsin bakanliginizda 3 yil once bitmis olacakti
    Cevapla
  • Aras 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakanım bize deniz uçağından önce sizin ulaştırma bakanı olduğunuz 2 yıl 2 ayda bitirileceği vaat edilen ve bitirildiğinde Türkiye’nin en uzun tüneli olacağı söylenen tünel bir türlü bitirilemiyor.2010 yılında başlanan cankurtaran tüneli ne zaman bitecek onun haberini verin.
    Cevapla
  • Artvinli 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yazmaktan vazgeçtim bravo aras kardeş
    Cevapla
  • erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    ben sahsen karadeniz de yapilan yayla yollarina karsi degilim amma yapilma sekline tamamen karsiyim basi bos onu arkasi acik katliama musait bi durum olmus modern dunyada devlet once 1 kanun ile oralari yapilasmaya tamamen kapatir zaten var olan yerlerde ise bolgeye ait imaride betonsuz yenilemeye izin verir turizm ve yeni yapilanmalari devlet eli ile yapar tani yol uzerinde kurulacak yerlesim alanlari otel motel bolgeleri onceden belirlenip istimlak olunur ve sonrasinda devlet denetiminde doga ile uyumlu tas yada bolge mimarisi ile yapilasma olunur bizde saldim cayira mevlam gayiradir durum onune gelen istedigi yerde 5 katli beton binayi dikecek bakin gorun
    Cevapla
  • Zafer42 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal size be, bu Hükümeti begenmiyen O Yollardan köprülerden gecmesinler, Yola devam 2023 Cabuk Gel Kanim kayniyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle