Trump'ın elçisinden Yunanistan'a tavsiye: Uzaklaş

Trump'ın AB elçisi olacağı belirtilen ekonomist Ted Malloch, ekonomik sorunlarla boğuşan Yunanistan'ın avro bölgesinden ayrılması için çok güçlü bir sebep bulunduğunu söyledi.

Trump'ın elçisinden Yunanistan'a tavsiye: Uzaklaş
Trump'ın elçisinden Yunanistan'a tavsiye: Uzaklaş
GİRİŞ 07.02.2017 00:17 GÜNCELLEME 07.02.2017 10:28
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump'ın AB elçisi olacağı belirtilen ekonomist Malloch, "Yunanların yerine konuşmak istemem ama bir ekonomist bakış açısıyla, muhtemelen Yunanistan'ın avrodan uzaklaşması için oldukça güçlü bir sebep var" dedi.

YUNANİSTAN'A "EURO'DAN ÇIKIN" TAVSİYESİ

AB karşıtı açıklamalarıyla tepki çeken Malloch, Bloomberg televizyonuna yaptığı açıklamada, Yunanistan'daki ekonomik duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Malloch, "Sizce Yunanistan, AB'den ayrılmalı mı?" şeklindeki soru üzerine, "Yunanların yerine konuşmak istemem ama bir ekonomist bakış açısıyla, muhtemelen Yunanistan'ın avrodan uzaklaşması için çok güçlü bir sebep var." dedi.

AB ve ABD, ekonomik sorunlar yaşayan Yunanistan'a, 7 yıl önce kabul ettiği kemer sıkma paketinin şartlarını yerine getirmesi için baskı yapıyor. Özellikle Almanya, şartlarda herhangi bir yumuşamaya karşı çıkıyor.

"AVRO, ÖNÜMÜZDEKİ 1-1,5 YIL İÇERİSİNDE ÇÖKEBİLİR DEMİŞTİ"

Malloch, daha önce de avro para biriminin ciddi problemleri olduğuna dikkati çekerek, "Bence (avro) sadece vefat etmekle kalmıyor, avronun gerçek sorunları da bulunuyor. Avro, önümüzdeki 1-1,5 yıl içerisinde çökebilir. Ben olsam 2017 yılında avro açığa satardım." demişti.

Başka bir açıklamasında da Malloch, "Sovyetler Birliği'nin yıkılmasına yardımcı olduğum bir diplomatik görevim vardı. Belki biraz ehlileşmeye ihtiyacı olan başka bir birlik vardır." diyerek AB'yi hedef almıştı.

BRÜKSEL'DE İSTENMİYOR

Bu açıklamlar karşısında Avrupa Parlamentosundaki (AP) büyük grupların liderleri de AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'a mektup göndererek, Malloch'a "kötü niyetli tavrından dolayı" akreditasyon verilmemesini istemişti.

Ted Malloch'un yakın zamanda ABD Başkanı Trump tarafından ABD’nin AB Büyükelçisi olarak görevlendirileceği belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Gamze 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd yunanistana üst kuracaktır onun alt yapısını hazırlıyordur. Terör odaklı şeytan devlet ,,,
    Cevapla
  • Eyt mağduru 7 yıl önce Şikayet Et
    Batan Gemi den önce fareler kacar. Yunanistan deney faresi olunca hafıza yok.
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    dağılırlar inşallah yunan gavuru iyice perişan olsun
    Cevapla
  • Rebelboy1903 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi öz para birimi kaç kuruş ki ayrılacak ? zaten krizde bir ülke avro dışında bir para birimi kullanarak borçlanırsa ortada o ülkeden eser kalmaz. onun için yunanistan avro dan ayrılamaz
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Dinsizin hakkindan imansiz gelirmis Allah iste al avrupa size bela Trump
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle