Büyükorhan'da ipek halı dokuma evi açıldı

“İpek Halı Dokuma Evi” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından Büyükorhan’a kazandırıldı.

Büyükorhan'da ipek halı dokuma evi açıldı
Büyükorhan'da ipek halı dokuma evi açıldı
GİRİŞ 23.01.2017 12:01 GÜNCELLEME 23.01.2017 12:01

Bursa’nın değerlerini bir bir gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi’nin kentte, ipek üretiminin yeniden canlandırılması adına sürdürdüğü faaliyetlerine her gün yenileri ekleniyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükorhan’da konumlandırılan BUSMEK Halı Dokuma Evi’ni de hizmete soktu. 

Bütünşehir uygulaması kapsamında her bölgenin ihtiyacı doğrultusunda projeler hazırladıklarını belirten Başkan Altepe, yeni istihdam alanları oluşturarak göçü engellemek, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine katkı sağlamak için geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçelerde halkla buluşma toplantıları haline gelen iftar organizasyonları kapsamında Büyükorhan ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. İftar öncesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yatırımları hizmete alan ve devam eden yatırımları inceleyen Başkan Altepe, Kınık bölgesinde inşa edilen BUSMEK Halı Dokuma Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ve Büyükşehir heyeti ile birlikte halı dokuma evini gezen Başkan Altepe, Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat’tan verilen hizmetler hakkında bilgiler aldı. Protokol üyeleriyle birlikte halı dokuma evinin diğer bölümlerine de geçen Başkan Altepe, köylülerle birlikte dokunan halıları keserek satışa hazır hale getirdi. 

İpek halılar dokunuyor, kursiyerler istihdam ediliyor

Köylerde dokunan halı ve ipek kumaşlar sayesinde ipekten hediyelik malzeme üretimi sağlanırken, bir taraftan da kırsal alanlarda istihdam çeşitliliğin arttırılması hedefleniyor. BUSMEK, kursiyerlere tezgâh, iplik desteği vererek, birbirinden güzel halıların dokunmasını sağlıyor. Kurslara katılan kursiyerlerden bazıları halı dokuma işini daha önce bildiklerini söylerken, bazıları da yeni başlamanın heyecanını yaşıyor.