Bakanlık açıkladı! Bir ile daha doğalgaz müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Hakkari'ye de 2018'de doğalgazı ulaştırmayı hedefliyor.

Bakanlık açıkladı! Bir ile daha doğalgaz müjdesi
Bakanlık açıkladı! Bir ile daha doğalgaz müjdesi
GİRİŞ 27.12.2016 12:13 GÜNCELLEME 27.12.2016 12:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'de Şırnak, Artvin ve Hakkari'ye de doğalgazın ulaşması için düğmeye bastı. Bakanlık, Hakkari'ye de 2018'de doğalgazı ulaştırmayı hedefliyor.

Hakkari doğalgaz boru hattının yapımı için harekete geçen BOTAŞ, hattın yapımı için 8 Şubat 2017'de ihale düzenleyecek. Projeye göre, Hakkari ve Van arasında toplam 203 bin 803 metre uzunluğunda, 12 inç çapında yüksek basınç doğalgaz boru hattı sistemi kurulacak. Yatırım sayesinde Van doğalgaz boru hattı Hakkari'ye bağlanmış olacak.

BORU HATTI ULAŞMAYAN YERLERE ALTERNATİF

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, doğalgaz dağıtımında şu an 78 kente ulaşıldığını belirterek, "2017'de Şırnak ve 2018'de Artvin ve Hakkari'nin de doğalgaza kavuşmasıyla Türkiye'de doğalgazın ulaşmadığı hiçbir ilimiz, İnşaallah kalmayacak. Özellikle boru hatlarının ulaşmadığı ilçe, kasaba ve beldelerimize sıkılaştırılmış doğalgaz ve sıvılaştırılmış doğalgaz yöntemleriyle Türkiye'nin dört bir tarafına doğalgaz ulaştırmaya devam ediyoruz" dedi.

Sabah

YORUMLAR 6
  • ahmed 7 yıl önce Şikayet Et
    doğalgaza karşı olanları 1 haftalığına burada yaşamaya davet ediyorum..o zehri ve dumanı soludukça belki biraz insafa gelirler.
    Cevapla
  • ahmed 7 yıl önce Şikayet Et
    bulunduğum doğu şehrinde kışın yaklaşık 2000 tl kömür parası veriliyor. ayrıca 3 ayda bir mutfak tüpü 75 tl. ayda ortalama 25 lira tüpe gidiyor.ayda ortalama 50 tl sıcak sudan dolayı elektiriğe biniyor.. sonuç olarak kömürlü bir evde 2000 tl+25x12+50x12=2900 tl paramız yurt dışına çıkıyor. peki doğalgaz olursa: 4 ay boyunca 400 tl, 8 ay boyunca 25 tl geldiğini farzedersek 1 senelik sıcak su, mutfak tüpü ve kalorifer maliyeti toplam 4x400+8x25=1800 tl yurt dışına çıkıyor. dolayısıyla kömür yakmak hem 1 daire için ortalama 1000 tl daha maliyetli.
    Cevapla
  • MilleT 7 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın Hakkaride biraz daha tezek yaksınlar. Yaptıklarının bedelini ödetmezsen kıymet bilmezler. Vandaki hainler gibi.
    Cevapla
  • mutlu gs 7 yıl önce Şikayet Et
    ben oraya yatirima karsi degilim fakat bi bombalama olayi olursa bununda dogalgala büyüdügü bi olayda ne kadar zararin olacagina varin siz tahmin edin.
    Cevapla
  • Ercin 7 yıl önce Şikayet Et
    Kazakistan Rusya gibi ulkeler konutlarini komurle isitip gazlarini satiyorlar biz ise dovizle gaz alip nerdeyse koyleride o gazla isitacaz yazik bu ulkenin dovizine
    Cevapla
  • ahmed 7 yıl önce Şikayet Et
    kömür de yurt dışından alınıyor. ve kömür çok daha fazla maliyetli olduğu için dediğinizin tam aksine daha çok paramızın yurt dışına çıkmasına sebep oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle