Lise mezunu 4 bin gardiyan alımı başvuru şartları belli oldu!

Adalet bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile 4 bin gardiyan alımı için düğmeye basıldı. Peki gardiyan olmak isteyenler hangi şartlara tabi olacak? 4 bin gardiyan alımı başvuru tarihleri ne zaman? İşte tüm detaylar

Lise mezunu 4 bin gardiyan alımı başvuru şartları belli oldu!
Lise mezunu 4 bin gardiyan alımı başvuru şartları belli oldu!
GİRİŞ 21.12.2016 09:14 GÜNCELLEME 21.12.2016 09:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı'na bağlı Ceza Tevkifevleri Müdürlüğü'nce yayınlanan duyuruya göre, Adalet Bakanlığı bünyesine 4 bin İnfaz Koruma memuru alınacak. Sayının bu kadar yüksek olması, memuriyet isteyen binlerce kişiyi heyecanlandırmış durumda. 

4 bin İnfaz Koruma memuru (Gardiyan) başvuru tarihleri

Adalet Bakanlığı'na bağlı Ceza Tevkifevleri Müdürlüğü'nce yapılacak 4 bin gardiyan alımı için başvurular 12 Aralık 2016 Pazartesi günü başladı ve devam ediyor. 4 Bin İnfaz Koruma memuru başvuruları 23 Aralık 2016 Cuma günü son bulacak.

Başvuru yapabilmek için öncelikli şartın adayın 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu’na tabii olarak en az 2 yıl çalışmış olması, sözleşmesini 20/10/2016 tarihine kadar kendi isteğiyle feshetmiş olması gerektiğini hatırlatalım.

Başvurular ile ilgili kapsamlı bilgi ’www.cte.adalet.gov.tr’ adresine gitmeleri önerilir.

4 bin Gardiyan Alımı Başvuru Şartları nelerdir?

4 bin infaz koruma memuru alımına başvurabilmek için aşağıdaki şartları taşıyor olmanız gereklidir;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
d) Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
e) Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
f) Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 23 Aralık 2016 itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
g) 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanuna tabi olarak en az iki yıl çalışmış olmak. (Diğer personel Kanunlarına tabi olarak çalışmış olanlar başvuru yapamayacaktır.)
h) Sözleşmesini 20/10/2016 tarihinden önce kendi isteği ile feshetmiş olmak. (Sözleşmesi sağlık şartları, disiplinsiz davranış vb. sebeplerle idarece feshedilmiş veya sözleşmesi yenilenmemiş adaylar sınava başvuramayacaktır. )
ı) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
j) 170 cm.’den kısa boylu olmamak,
k) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla,17’den az olmamak

Aday bu şartları taşıyorsa ve başvurusu kabul edilirse, 4 Ocak 2017 tarihinde Boy ve Kilo ölçümüne girecek. Eğer fiziksel olarak şartları da taşıyorsa 16 Ocak 2017'de de sözlü sınava girmeye hak kazanacak. Sözlü sınavda 100 üzerinden 70 puan alma şartı vardır.

YORUMLAR 6
  • Buse 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu uzman erbaş kanununu anlamadım. Onu anlayan anlatabilir mi?
    Cevapla
  • kübra 7 yıl önce Şikayet Et
    insallah olurum en büyük hayalım
    Cevapla
  • Huseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Okudum , sadece uzman erbas olup 2016da kendi istegiyle istifa edip en az iki yıl calısmıs olma sartı var. Umuma acık ilan değil yani
    Cevapla
  • Huseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    K maddesinin son cumlesi hatalı galiba? Ve sadece istifa etmis uzmanlar mı girebiliyor? Pek anlasılmadı
    Cevapla
  • Hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    Bende onuerak ediyorum duz lise mezunlari onlisanscilar giremeyceklermi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle