Eczaneden 400 FETÖ’cü çıktı

SGK, Türkiye genelinde FETÖ ile bağlantılı 400 eczane tespit etti. Bu eczanelerin ilaç provizyon sistemi olarak bilinen Medula şifreleri iptal edildi, ödemeleri donduruldu

Eczaneden 400 FETÖ’cü çıktı
Eczaneden 400 FETÖ’cü çıktı
GİRİŞ 29.10.2016 08:50 GÜNCELLEME 29.10.2016 08:58
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı 400 eczane tespit etti. Bu eczanelerin ilaç provizyon sistemi olan Medula'nın ekranları karartıldı. Edinilen bilgilere göre, SGK eczane sahipleri üzerindeki FETÖ soruşturmasını sürdürüyor. Sabah'tan Pınar Çelik Nacar'ın haberine göre, ilk etapta FETÖ bağlantılı 400 eczane tespit ettiklerini belirten yetkililer, bu sayının artabileceğine vurgu yaptı.

ŞİFRELERİ İPTAL EDİLDİ

FETÖ ile bağlantısı tespit edilen ya da incelemeye alınan eczacıların Medula'ya giriş için gerekli olan SGK şifreleri de iptal edilmeye başlandı. Fatura kesmeleri de engellenen eczacılara kurum tarafından yapılacak ödemeler de donduruluyor.

DEPOYA İNCELEME

Yetkililer, Türkiye genelinde yaklaşık 25 bin eczaneden 24 bininin SGK ile çalıştığını, incelemelerin devam ettiğini, suçu kesinleşen eczacılarla ilgili de yasal sürecin başlatıldığını kaydetti. Halen yaklaşık bin 500 eczanenin incelemeye alındığı öğrenildi. İncelemede FETÖ bağlantılı eczacılarla çalışan ilaç depoları da mercek altına alınacak. İlaç depolarının eczacılarla yaptığı para trafiği ve hesap hareketleri araştırılacak.

HİMMETLERİ ÖRGÜTE AKTARMIŞLAR

Sektör temsilcilerinin verdiği bilgilere göre, örgütün sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki elemanları üzerinden FETÖ ile bağlantılı eczanelere inceleme yapılmadan faturalar kesildi. Örgüte mensup olmayan eczacılara ise FETÖ'nün bürokrasideki yapılanması üzerinden çeşitli zorluklar çıkarıldı. Faturaları, incelemeye tabii tutulmadan ödenen FETÖ bağlantılı eczaneler bu yolla Pensilvanya'ya para transferi yaptı. Bu eczanelerden 'himmet' adı altında alınan paraların örgüte aktarıldığı, himmet dışında ilaç ve medikal ürünlerin de yurtdışına gönderildiği iddia ediliyor.

YORUMLAR 24
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu darbe girişiminin cezasını ibadetteki taban çekiyor.üst yönetim kaçtı kurtuldu bence asıl hainlerle uğraşılmalı
    Cevapla
  • belde 7 yıl önce Şikayet Et
    tabandaki ibadetle uğraşan Müslüman da uyanık olsun be kardeşim. Müslüman uyanık olmalı, saf ayaklarına yatanları yutmamak gerekir. Nereye ne verdiğimizden bu dünyada da ahirette de sorumluyuz. devlet zaten üst kademedekiler ile uğraşıyor, bu işi sulandıranlara karşı gerekli tedbirleri almıştır.
    Cevapla
  • Malanaski 7 yıl önce Şikayet Et
    Alayı içerde Sağlık işleri müdürlüğünde + Novartis Bayer + Vakıf Bank... Yıllar önce hepsini değiştirdiler. Başbakanlığa şikayet ediyorsunuz. Sizi firçalıyorlar başınıza gelmeyen kalmıyor. BİMER aynı. Valiliklerde yapılanma var. Aynısı Cumhurbaşkanlığında. Başvuruyorsun sizin başınıza gelmeyen kalmıyor
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Birileri işyerinize geliyor. Devlet tarafından izin verilmiş dernek vs için yardım topluyor. Sizde veriyorsunuz. Sonra orada suç işleniyor. Hop sizde terörist oluyorsunuz. O zaman ne yapacaksınız. Dernekten sendikadan cemaatlerden hatta dini partiden uzak duracaksınız. Tarafsız oldunuz kurtuldunuz mu cevap hayır. Yine bertaraf edilebilirsiniz. Sonuç bu ülkede her an suçlu ilan edilebilirsiniz. Suç işlemeniz önemli değil.
    Cevapla
  • Veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcü ağzıyla konuşuyorsun Ali, onların ne mal olduklarını bu millet çok iyi anladı, samimi yardım yapan başka, içeri atılan başka . Sadece himmet değil bakılan .
    Cevapla
  • temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence bazi eczaneler mahkemeden turnak icinde eski mahkemelerden yirtip nerde kalmistik diye devam etti takibi gerek yazik ulkemize
    Cevapla
  • xxxyyy 7 yıl önce Şikayet Et
    Susan halk değil.Mağdur olan halk.Susan bukalemun olan FETÖ mensupları.Kelle korkusundan kamufle olmak için susuyor.İkincisi o saydıkların halktan elde ettikleri gücü halka karşı silah olarak kullanmadı,hainlik olarak ta kullanmadı.Kullanırlarsa onların da hicabına bakılır ey FETÖ'cü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle