Türk NASA’sı için hazırlıklar tamam

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasına ilişkin çalışmaların tamamlandığını söyledi.

GİRİŞ 23.09.2016 09:25 GÜNCELLEME 23.09.2016 14:11
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Bakan Arslan, yaptığı açıklamada, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması yönünde ciddi bir irade olduğuna dikkati çekti. Başbakan Binali Yıldırım'ın da bakanlığı döneminde eylem planında yer almasını sağladığı konunun, 65. Hükümet'in eylem planında da bulunduğunu vurgulayan Arslan, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması görevinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na verildiğini anımsattı. Arslan, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce çalışmaların tamamlandığını dile getirdi.

KARŞILIKLI İŞBİRLİĞİ

Uzay konusunda uluslararası iş birliklerine de çok önem verdiklerine dikkati çeken Arslan, Bakanlığının koordine ettiği bir heyetle mayıs ayı içinde Alman Uzay Ajansı ile iş birliğini geliştirme yönünde görüşmeler yapıldığını, Japon Uzay ve Havacılık Ajansı ile de çok yararlı iş birliği programlarını geliştirdiklerini söyledi. Bakan Arslan, bu kapsamda Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ortak deneyler yapılması hususunda iş birliği protokolünün 8 Eylül'de imzalandığını anımsattı.

AR-GE DESTEĞİ AYNEN DEVAM​

Bakan Arslan, bakanlığı bünyesinde havacılık ve uzay teknolojileri ve elektronik haberleşme alanlarında Ar-Ge destek sürecini başlattıklarını ve yıl sonuna kadar değerlendirmeleri tamamlamayı hedeflediklerini ifade ederek, “Ar-Ge destek uygulamasıyla havacılık ve uzay teknolojileri konusunda çok önemli atılımlara imza atacağız. Uzay teknolojilerinde büyük atılım başlatacak çalışmalar için destek sürecini başlatıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 26
  • Sürmeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize fırlatma rampaları yapılmalı derhal uzay teleskobu yapılmalı... Mesala konya fırlatma rampası için çok uygun bir yapıya sahip... Acilen eğitim sisteminin türkçe matematik'ten çıkartıp Mesleki sınavlara geçilmeli ve 2023'e kadar Türkiyenin tüm kurumlarında yetkin ve etkin insanlar çıkacaktır...
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Cok onemli bir karar bence devlet e bagis da yapilabilinmeli polis merkezlerine itfayiyeye amerikada bagislarla neler yapiliyor ornek alinmasi gerek. Uzay alanindada cok yerinde karar Allah yar ve yardimcimiz olsun.
    Cevapla
  • inanan 7 yıl önce Şikayet Et
    almanlara kaldıysak ayvayı yeriz adamlar zaten bize düşman bize zararlı bilgiler ise yaramayan bilgiler verirler. en iyisi yine japonya
    Cevapla
  • NASA 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika da sırf NASA ya giden masrafla ülke geçinir, eğer biz böyle birşeye başlayıcaksak halka önceden yüksek vergi için bilgi verilmeli
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Islam ulkeleriyle elele verip uzay istasyonu bile kurabilmeliyiz. Yapariz, yapariz, insallah yapariz, yapacagizda!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle