Gri memurluk dönemi!

Operasyonlarda açığa alınan 70 bine yakın memurun tamamı ihraç edilmeyecek.

Gri memurluk dönemi!
Gri memurluk dönemi!
GİRİŞ 10.08.2016 06:15 GÜNCELLEME 10.08.2016 06:28
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu’nda sağlam delil yoksa önce 3-4 yıllık ‘gri memurluk’ takibi yapılması, FETÖ bağı kesinleşirse işten çıkarma önerisi geldi.

Bakanlar Kurulu’nda, açığa alınan memurlarla ilgili çarpıcı bir öneri geldi. Buna göre, FETÖ üyeliği kapsamında ihbar edilen memurlar, sağlam deliller yoksa “gri memurluğa” alınacak. 3-4 yıl yakın takip başlayacak. FETÖ bağı tespit edilen ve delillendirilenler atılacak.

Darbe girişiminin ardından kamuda FETÖ/PDY şüphesi ya da tespitiyle açığa alınanların sayısı 70 bine ulaştı. En çok açığa alma yapan kurum 22 bin kişi ile Milli Eğitim Bakanlığı olarak göze çarpıyor. Bunu yaklaşık 9 bin ile Türk Silahlı Kuvvetleri, 8 bin ile Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 bin kişiyle Sağlık Bakanlığı takip etti. Açığa alınan memurların soruşturma geçirmeden ihraç edileceği söylentileri sonrasında atılacak adım da netleşmeye başladı.

SORUŞTURMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Bakanlar Kurulu’nda söz konusu memurlarla ilgili bir öneri gündeme geldi. Buna göre, kamu kurumları, açığa aldığı memurlar hakkındaki idari soruşturmaları tamamladıktan sonra çıkan sonuca göre ihraçlara başlayacak.

Ancak, bakanlıklara günlük gelen ihbarlar ayrı değerlendirmeye tabi tutulacak. İhbar edilen tüm memurlar için açığa alma işlemi uygulanmayacak. Bu memurlar için “gri memurluk” sistemi uygulanacak. Hakkında ihbar yapılan memurlar “çok şüpheli”, “şüpheli” ve “az şüpheli” olarak sınıflandırılacak. İhbarın yanında sağlam delilleri olanlar soruşturma sonucuna göre memurluktan atılacak. “Az şüpheli” gruptaki memurlar bakanlık birimleri tarafından 3-4 yıl yakın takibe alınacak. Yapılan takipte FETÖ ile bağlantısı tespit edilenler delilleriyle ihraç edilecek.

SAĞLIKÇILAR İÇİN GÜNDE 500 İHBAR GELİYOR

Operasyonlar devam ederken sadece Sağlık Bakanlığı’nda çalışan personelle ilgili FETÖ bağlantısı iddiasıyla günlük 500 ihbar geldiği öğrenildi. Hakkında ihbar yapılan memur için inceleme başlatılıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 80
  • Çeltik 7 yıl önce Şikayet Et
    Grı memurluk zengin fakır ayrımı gibi bir şey olur çokkkkkk yanlış halk affetmez
    Cevapla
  • Denizci 7 yıl önce Şikayet Et
    Menfaat için bunlara bulaşanlar 17 , 25 öncesi sonrası belirlenmeli. Atılmalı
    Cevapla
  • se26 7 yıl önce Şikayet Et
    çözüm surecinden agziniz yanmadi mi? sonra ne oldu hata etmisiz demediniz mi? şimdi ayni hataya lutfen düşmeyin.Tabi ki bunlarla alakasiz hicbir bagi olmayip asilsiz bir sekilde aciga alinanlar goreve iade edilsin ama dernegine vakıflarına sendikalarina uye olanlar bilfiil bunlara calisanlar alenen taraftar olanlari affetmek cinayeti azimedir
    Cevapla
  • cennetin gulu 7 yıl önce Şikayet Et
    Ama kirsallarda gorev yapsinlar merkezlerde degil cunku en iyi yerlerde onlar var
    Cevapla
  • eski yeni 7 yıl önce Şikayet Et
    ayrık oyunu bilirmisinz sebzelere zarar verir.topragin diplerine iner toragin verimini azaltir sebze iyi gelismez topragi temizlersin ayriklari ayiklarsin toplarsin guneste kurutursun .ayrik toprakla buluşur sa tekrar yeşerip bahceye zarar verir ayrigi ya yakacaksin yada bahceden uzaklartirir sin fetö culer de ayrik otu gibidir ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle