Kemal Uzan oğullarını suçluyor

Kemal Uzan'ın günlüklerindeki çarpıcı itiraflar: 'Telsim'den beni uzaklaştırmak için çocuklarım evrakta sahtekârlık yaptılar, eşim de onlar için casusluk yapıyor' İşte Uzan'ların sırları:

Kemal Uzan oğullarını suçluyor
Kemal Uzan oğullarını suçluyor
GİRİŞ 12.05.2006 10:39 GÜNCELLEME 12.05.2006 10:39

Özay Şendir'in haberi


Kemal Uzan'ın notlarında aile içinde baba ile oğulları mahkemelik hale getiren kavganın ayrıntılarından da söz ediliyor. Kemal Uzan, eşi Melahat Uzan'ın sürekli Cem Uzan ve Hakan Uzan lehine casusluk yapmasından şikâyet ediyor. Baba Uzan, bu noktada çocuklarının kendisini Telsim'den uzaklaştırmak için evrak üzerinde sahtekârlık yaptıklarını da görüyor ve 'Dava dosyası bir gazetecinin eline geçerse HU perişan olur' diyor.

TARİH: 20 Temmuz 1999

1- Z de eski pansiyonda sabah 7. 30 (z) saati banyodan çıktım, odama geldim. Ve hayret MU benim evrak çantamı, açmış okuyor. Hemen çantamı kapattı, 'Ne yapıyorsun' dedim. Şaşırdı. benim için yazdığın notlarını siyah defterinden okuyordum dedi.
2- MU çantanın şifrelerini biliyormuş ve aylardır belki birkaç yıldır gizli notlarımı okuyormuş. Bana ihanet edip HU ve CU'ya devamlı olarak aktardı.
3- Bu benim için tarihi bir andır. Karım benim bütün gizli ve özel notlarımı benden gizli olarak şifreli çantayı açıyor ve bilgileri alıyor hemen CU'ya veriyor.

'KARIMA GÜVENİM KALMADI TELSİM'İ ELE GEÇİRECEKLER'

4- MU çantadan Telsim kavgası ile bütün programımı ve özel notlarımı HU'ya d. etmiştir.
5- MU, benim holding şirketlerinde Ayşegül'ün HİSSELERİNİN satışıyla ilgili hazırladığım bilgileri de HU ve CU'ya gönderdi. Ve HU, CU, M.U birlikte hareket ederek Ayşegül'ün benimle görüşme ihtimalini önlemeye çalıştılar Ayşegül (HU) yardım etti (MU)ya birçok kere Ayşe'yi sordum. (Zira Ayşe üç hafta İstanbul'da kaldı.) Hep ters cevap verdi, hep konuşmadım' dedi. MU, Ayşe'nin bizim eve gelmesi için hiç bir girişimde bulunmadı. 6- Zor bir dönem başlıyor. Karıma güvenim kalmadı benim bütün özel notlarımı okuyup H.U ve C.U ya ulaştırdı. Bugünden sonra bazı tedbirler düşünmeliyim.

TARİH: 10 Ağustos 1999

MU+HU+CU ve Ayşegül 1- Dün akşam 20'de yemekte MU, Ayşegül'ün bugün İstanbula geleceğini çocuklarla söyledi (Nice) den. - Hangi uçakla geliyorlar? diye sordum THY ile mi geliyorlar? diye tekrar sordum - MU bilmiyorum dedi - Halbuki biliyordu. Bugün Süreyya'yı sordum, hangi uçakla geldi -CEVABI 'Mavi Kuş' oldu.
(Mavi Kuş
Uzanlar'ın özel jetlerine verdikleri isim) 2- M.U+ HU+CU iki aydır benim Ayşegül'le görüşmemi, buluşmamı önlemeye çalıştılar. MU benim Ayşe'ye imzalatmayı düşündüğüm 'hisse satışı' belgeleri ile ilgili bilgileri, notlarımı HU ve CU ya bildirdi. MU+HU+CU ya güvenim hergün azalıyor. Adeta kalmadı. 4- Telsim problemi devam ediyor. Şirket yönetim kurulu yok ve resmi imza yetkilisi yok. 5- MU bana dürüst davranmıyor. Açık konuşmuyor, doğruyu bilmesine rağmen söylemiyor.

TARİH: 25 Ağustos 1999

Telsim'i ele geçirecekler
1. Not: MU
1- Bugün sabah 8. 30 Yeniköy... MU gene dırdır ediyor. Telsim ile ilgili. KU- Sen işlere karışma diyorum ancak dinlemiyor. Ve aylardır bilgisizce Telsim işine karışmak istiyor. 'Ve karışacağımdiye cevap verdi. - Huzurlu bir yaşam ve tatil için yurt dışına MU ile gitmemde bir fayda yok. Avrupa'ya ve özellikle (N) ye yalnız gitmeliyim.
2. Not: Her fırsatta evraklarımı karıştırıyor. Çantanın şifrelerini bildiği için her fırsatta çantamı açıyor.
Notlarımı, programlarımı alıp HU'ya ve CU'ya bildiriyor. Tam anlamı ile ispiyonaj yapıyor. Artık MU'dan evraklarımı ve notlarımı saklamakta büyük zorluk çekiyorum.
3. Not: HU, İst. Ticaret Mahkemesi'ne şahsı adına müracaat ederek Rumeli Telefon Sistemleri ortağı olduğunu ve yönetim kurulunun toplanmadığını ve (azınlık hakkını) kullanarak, Rumeli Telefon Sistemleri A.Ş nin genel kurulunun toplanmasını gündem olarak

'ORTALIK ÇOK KARIŞTI KENDİLERİNİ REZİL ETTİLER'

1- Yeniden Y. Kurulu üyelerinin seçilmesini (Y. Kurulu 3 yıl için seçilmiş K.U: başkan)
2- Telsim için genel kurul kararı ve temsilcisinin tayinini istedi. AMAÇ
1- Rumeli Tel. sistemlerinden Y. Kurulu'ndan (KU)yu uzaklaştırmak.
2- Telsim'i ele geçirmek Adli tatil sebebiyle ve deprem sebebi ile 3. Ticaret Mahkemesi konuyu (23. 08. 99) pazartesi günü karara bağladı ve HU'nun talebini red etti. Biz de davaya müdahale ettik K.U. ve R. Tel. Sistem dosyaya cevabımızı koyduk.
4. Not:
1-
MU benim evraklarımı karıştırarak Rumeli tel. Sis.lerine yapılacak İCRA ve HACİZ işlerine ait programımı dün HU'ya bildirdi. HU da bugün K.U'ya protesto çekti. Bore kabulleri yapılmasın diye.
2- HU ayrıca bugün Rumeli Tell. Sis. Mali Koordinatör Sezin Hanım'a. protesto çekti, görevine son verdiğini söyledi. Ayrıca muhasebe M'de, bayana da protesto gönderdi. İş aktini fes etti ve ayrıca muhasebe evraklarının HU'ya teslimini istedi.

TARİH: 26 Ağustos 1999

MU MÜHİM 1- Benim YU ve Avukat Sinan Bey, Nur hanım ile 23. 08 99 tarihinde uzunca yaptığım TEL konuşmasını kapı arkasından dinleyerek HU'ya aktardı. HU da, R. Tel. Sistemlerine yapılan hacizlerle ile ilgili mektup ve ilgililere noterden protesto gönderdi. Ortalığı biraz daha karıştırdı. İnsanları tedirgin ettiler tabi ki kendilerini de rezil ettiler

'OĞULLARIMIN BANKACILIK YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Bunun sebebi MU'dur. Olay gösteriyor ki MU ile beraber olduğumuzda bana ait bütün bilgi, belge, konuşmaların HU'ya CU'ya hemen iletilmektedir. Bu sebeble MU ile birlikte olmayacağım birlik seyehat etmeyeyim. Zira HU + CU anında her şeye, her bilgiye ulaşıyorlar. Durum üzücü ama hakikat, Oğullarımın bankacılık yapması mümkün değil...

TARİH: 3 Eylül 1999

FRIDAY
CU+HU MÜHİM
1- Dün Selda Hn öğrendi sicili, ticarete ve il Tic. Müd. CU+ HU müracaat etmişler. (1)Rumeli Telefon sistemleri (2) Rumeli Telekom Y. Kurulu Başkanı KU istifa etti. Yerine Ayşegül, başkanlığa da HU'yu seçmişler. Tescilini yaptırmışlar. Adamları çok yüksek paralarla satın almışlar. - CU + HU delilik yapıyor - Resmi evrakta sahtekarlık suçu işliyorlar. Yüzkızartıcı suç hiç bir af kapsamına girmiyor - Bankacılık yapmaları mümkün değil

'DAVA DOSYASI ELE GEÇERSE HU PERİŞAN OLUR'

Beni istifa etti diye gösterdiler. Tescilin Sicilin iptali için iptali için ticaret mahkemesine dava açtık. Rumeli Tel Sis. Ve Rumeli Telekom olarak. - Dava dosyası bir gazetenin eline geçerse HU) perişan olur. - İnanılmaz , cahillik, bilgisizlik.

TARİH: 25 Ekim 1999

MONDAY
C.U + HU + A. Akay Şişli savcılık (ibret verici olay)
1- Bugün Şişli savcılığında tanık olarak ifade verdim. Çocukların 24. 09. 99 tarihinde Beyoğlu 3. noteri hakkında geçmişe dönük iş yaptığı iddiası ile resmi evrakta sahtekarlık ihbarı yapılmış. Adalet Bakanlığı müfettişlene de evvele ifade vermiştim (1) Bir gün içinde Adalet Bakanlığı'ndan talimat çıkarmışlar. 2- Çocukların çok büyük hatası. Avukatların bu kadar oyununa gelmemeleri gerekirdi. S. Savcı, her ne kadar tanık olarak ifade veriyorsanız belge sizin imzaladığınız belge olduğu için, Noter Başkatibi suçlu bulunsa siz de müşterek işlemiş olursunuzdedi İBRET verici bir olay. Çocuklarım beni savcılığa şikâyet ettiler.


Kemal Uzan'ın şifresi

Kitapla ilgili bu yazı dizisini hazırlarken, Kemal Uzan'ın kullandığı dile ve kısaltmalara sadık kaldık. Kemal Uzan günlüklerinde kendi dahil aile üyelerine isimlerinin baş harfleriyle hitap ediyor. Yani 'MU' yarım asırlık eşi Melahat Uzan, 'HU' küçük oğlu Hakan Uzan, 'CU' ise Cem Uzan anlamına geliyor.


Dolandırmaya çalışan eski Başbakan Allavi

Kemal Uzan'ın notlarında sadece Türkiye'nin değil dünyanın tanıdığı isimler de geçiyor. Bunlardan biri ABD işgalinden sonra kurulan geçici Irak hükümetinde başbakanlık yapan İyad Allavi...

TARİH: 27 Aralık1982

NEZİH+ Şeyh Hamza
ENDECO
- Nezih, süper üçkağıtçı bir kimse. İhalede Allavi* ile bize oynadığı oyun (1 $) mektubu Arapça yazması ayrıca namussuzluğu. Bizi her yönden çarpacak ve sömürecek bir insan, bize hiçbir zaman faydalı olamaz. Bizim normal şartlarla iş almamızı istemez. Kendilerine hep muhfaz
olmamızı ister. - İkinci jubail işinden sonra Nezih'le ve ENDECO ile hiçbir temasımız olmasın bu adamlardan bir hayır gelmeyecektir. Onlardan uzaklaşmamızda fayda var. - ENDECO'dan alacağımız bir işin komisyonu % 5'tir. Halbuki, başkasından alacağımız işin komisyonu % 0.75 artı 2= 2.75'tir. Bu yönden de ENDECO'dan uzaklaşalım. - Allavi ile şundan sonra yapılacak görüşmeyi Nezih'in yanında yapmayalım. Ya bizim büroda ya da yalnız olduğu bir zamanda yapalım. - Şeyh Şefik Hamza'da da iş yok. Çok katı ve beleşçi insanlar. Bu adamlarla asla müşterek bir iş yapmayalım.

Kitabın yazarının Uzan'ları dolandıran kişi olarak değerlendirdiği Allavi, Amerika'nın Irak'ı işgalinden sonra başbakanlığına getirilen İyad (Bayram) Allavi'den başkası değil. Bir zamanlar Saddam Hüseyin'e yakın isimlerden biri olan Allavi'nin gizli servislerle olan yakınlığı da biliniyor. ABD'nin Irak Genel Valiliği'ne getirdiği Paul Bremer'in 2003 Temmuz'unda güvenlik komitesinin başına atadığı Allavi, geçici hükümette de başbakanlık yapmıştı.


Murat Demirel'le iş yapılmaz

Kemal Uzan günlüğünde diğer bankacılarla olan ilişkilerine de ayrıntılı biçimde yer veriyor. Baba Uzan'ın en çarpıcı notlarından biri batık Egebank'ın sahibi Murat Demirel'le ilgili. Kemal Uzan'ın notlarına gore Şevket Demirel arayarak oğlu Murat Demirel için randevu alıyor. Murat Demirel, Kemal Uzan'dan yurtdışı kaynaklı 50 milyon dolar borç istiyor ve bunu 5 milyon dolarlık partiler halinde 10 ayda geri ödeyeceğini, karşılığında Egebank hisselerinin tamamını rehin vereceğini söylüyor. Kemal Uzan'ın bu teklife yanıtı ise 'Türkiye'de biz dahil kimsenin böyle bir parası yok' oluyor.


TARİH: 25 Ekim1999

Murat Demirel (Egebank) Şevket Beyin oğlu. 2 hafta önce Adana'da iken randevu için Şevket Bey aramıştı. Bugün 11. 00'de bana geldi. Egebank'a sermaye aktarımı için 70 mil. $ lazımmış, bunun 20 mil. $ varmış. 50 mil. $ kredi istedi. İmar'dan değil yurt dışı kaynaklı. -Egebank'ın yüzde 99,5 hisselerini rehin veririm dedi. Piyasa faizini öderim dedi. Ayda 5 mil. $'dan 10 ayda öderim dedi - Cevaben Türkiye hiç kimsenin biz de dahil böyle bir parası olmadığını söyledim - Herhalde çok riskli çalışan birisi. Murakıblarla arası iyi değil. Herhangi bir iş ilişkisine girilmemeli.