Tanesi 100 lira ama kapış kapış satılıyor

Deve kuşu yetiştiricileri, sera sahiplerinin tanesi 100 liraya satılan deve kuşu yumurtası talebini karşılamakta zorlanıyorlar.

Tanesi 100 lira ama kapış kapış satılıyor
Tanesi 100 lira ama kapış kapış satılıyor
GİRİŞ 14.09.2015 09:50 GÜNCELLEME 14.09.2015 09:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kırşehir'de 20 yıldır deve kuşu çiftliği işleten Hacı Gedikaslan, örümcek kovucu özelliği nedeniyle deve kuşu yumurtalarına talebi karşılamakta güçlük çekiyor. Kaman İlçesi'ne bağlı Çağırkan Köyü'nde yetiştiricilik yapan 60 yaşındaki Gedikaslan, kuş gribinin yaşandığı yıllarda bitme noktasına gelen işletmeciliğin son zamanlarda ilgi görmeye başladığını söyledi. 

CAMİ VE SERALARA 

Yumurtaın çok değerli olduğunu anlatan Gedikaslan, çiftliğinde her bir hayvandan iki günde bir yumurta aldığını dile getirdi. Örümceklerin uzak tuttuğu için yumurtalara özellikle seraların ilgi gösterdiğini vurgulayan Gedikaslan, "Mersin ve Antalya yöresindeki seralara yumurta yetiştiremiyorum. Örümcek, deve kuşu yumurtasının olduğu yere gelmediği için özellikle seralardan büyük talep geliyor. Yine bu özelliğinden dolayı camiler ve kışlalar için de deve kuşu yumurtası alınıyor. Kas erimesine iyi geldiğini söyleyerek çiftlikten deve kuşu yumurtası alanlar da var" diye konuştu.

Ortalama tam 50 yıl

Deve kuşunun ömrünün ortalama 70 yıl olduğunu ve anlatan Gedikaslan, hayvanın ortalama 50 yıl yumurta verebildiğine dikkati çekti. Gedikaslan, artan talebe yetişemediklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR 2
  • MUSTAFA 8 yıl önce Şikayet Et
    Aman kardeşim, sıfırı bol olan işlerden uzak durun.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Mimar Sinan yaptığı camilerde kullanmıştı.Biz yeni keşfediyoruz.
    Cevapla